Hallo Mensen! Is een huurovereenkomst wel tijdelijk te sluiten wettelijk (even afgezien van de leegstandswet). M.a.w. Is het rechtsgeldig?

En is het mogelijk om een huurovk voor 1 jaar te sluiten en op te zeggen na 9 maanden als verhuurder?

Ik heb eens gehoord van een tip dat je dan beter een huurovk voor een jaar kan sluiten en de huurder ook gelijk een opzegging laat tekenen. Maar is dit wettelijk toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

alleen als beide partijen ermee accoord gaan kan het. Een contract is een contract, heeft een bpaalde (of onbepaalde) tijdsduur.

Ja, mits dat wordt vastgelegd middels een overeenkomst, want dat is bindend! Ik begrijp dat je jouw woning wilt verhuren aan particulieren of anti-kraak organisaties?? Het moet allereerst natuurlijk wel je eigen woning zijn! Wanneer jouw huis bijv. nog niet verkocht is en de kosten van de hypotheek pijn gaan doen in de portemonnaie, kan je je woning tijdelijk verhuren via bijv. een makelaar. Deze zoekt een huurder en stelt een tijdelijk wooncontract op, wanneer je woning verkocht wordt hebben jouw huurders drie maanden de tijd het huis te verlaten. De makelaar krijgt een gedeelte van de huur maar jij het grootste deel, wat heel veel scheelt als je bijv. dubbele lasten hebt. Kijk eens op bijv. rotsvast-verhuur. Succes ermee !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100