Heb ik, in mijn situatie, recht op extra inkomen tijdens loondoorbetaling door ziekte?

Ik werk(te) te weinig uur om van rond te komen, en wilde dus meer gaan werken. Voordat ik dat kon doen werd ik ziek waardoor ik niet meer extra kon werken en nu van mijn huidige werk loondoorbetaling krijg.
Conclusie; ik ben nu ziek én kan haast niet rondkomen en moet veelal 'teren' op het geld van mijn vriend, dat hij zelf ook hard nodig heeft.

Heb ik ergens recht op, of kan ik een toeslag krijgen voor de periode dat ik ziek ben? Wanneer ik weer kan gaan werken is onbekend.

Toegevoegd na 27 minuten:
Ik woon samen met mijn vriend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Indien je zelfstandig woont kan je aanspraak maken op de wet werk en inkomen en een uitkering aanvragen bij de gemeente die het loon aanvult tot bijstandsniveau. Woon je niet zelfstandig worden beide lonen bijelkaar geteld en dan zonodig aangevuld tot het minimum.

Of je naast recht op een ziektewetuitkering ook nog ergens anders recht op hebt, is heel persoonlijk. Ik heb wat sites toegevoegd (te weinig plaats voor alle bronnen) om te kijken of je recht hebt op extra geld. Beterschap en sterkte! http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/index/pid/35 www.toeslagen.nl http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/belangrijke_data/maart_vooraf_ingevulde_aangifte_beschikbaar

Bronnen:
http://www.rechtopgeld.nl/de_test/vragen
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zi...
http://www.testwtcg.nl/2011/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100