Het huis is wel bieden vanaf prijs €…. kan je hier onder bieden?

Wij hebben een leuk huis gezien, nu willen wij een bod uitbrengen
Het huis is wel bieden vanaf prijs €…. kan je hier onder bieden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het altijd doen! Ik denk alleen dat de eigenaren niet heel veel met je bod zullen doen omdat ze natuurlijk de "vanaf"prijs hanteren. Het is m.i. niet zo dat het niet MAG.

Zeker. Of het nut heeft, is twijfelachtig al is de kans dat er iets mee gedaan wordt nu groter dan in de gouden tijden van de huizenverkoop. Kennelijk heeft de verkoper die 'wel bieden vanaf...' schrijft een erg groot vertrouwen in de 'gewildheid' van zijn huis.

de verkoper gaat uit van zijn (wens) verkoopprijs, hij denkt dat hij zijn huis voor minstens dat bedrag kan verkopen. het is echter doodnormaal ( zeker in deze crisis tijd ), dat de vraagprijs niet wordt geboden en daar dus een bod wordt gedaan dat flink onder de vraagprijs ligt. Toegevoegd na 4 minuten: voor je zelf is het handig om uit te vinden of het huis al langer te koop staat, in dat geval weet je dat mensen een beetje haast krijgen. als het huis leeg staat, kan er sprake zijn van dubbele lasten, dat betekent dat eigenaren van een huis al een nieuw huis hebben en het oude nog niet hebben kunnen verkopen. als dat zo is hebben ze waarschijnlijk haast met het verkopen en zullen ze eerder zakken met de verkoopprijs.

Natuurlijk kan je onder bieden, je laat gewoon aan de makelaar weten wat je er voor over hebt, maar het verschil moet niet te groot zijn wil je eventueel succes hebben. Je staat wel sterk in je schoenen als je de verkopende partij zekerheden kan bieden, bijvoorbeeld dat je over voldoende geld beschikt of dat het geen probleem is om een hypotheek te krijgen. Ook zal het zeker meespelen als je echt op korte termijn zaken kan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100