Hoe bereken je je (netto) 'maandsalaris' als je per 20 dagen WW krijgt?

De WW wordt uitgekeerd per 20 werkdagen, maar hoe reken ik dat om als naar netto maandsalaris (dus per kalendermaand) wordt gevraagd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hang er -klinkt misschien vreemd- van af hoe je een maand ziet. Je kunt dat zien als 1/12 van een jaar, je kunt kijken naar het aantal dagen van de individuele maand, je kunt rekening houden met het aantal werkdagen per individuele maand of je kunt rekenen met het gemiddelde aantal werkdagen per maand. Verder wordt er in berekeningen wel eens (voor het gemak) gerekend met 360 dagen per jaar. Kortom, maak er maar wat van. In het geval van de WW zou ik uit gaan van het volgende: de WW gaat over werkdagen. Over het algemeen zitten er 261 werkdagen in een jaar. Dan is het WW-jaarinkomen dus 261/20 x het periodebedrag. Deel dat door 12 en je hebt een maandbedrag (voor wat het is).

20 Werkdagen is één 4 wekenperiode. Er zitten 13 periodes in één jaar. Vermenigvuldig met 13 en deel de uitkomst door 12, dan heb je je maanduitkering.

Er zijn groene 4 wekentabellen (voor inkomsten uit niet tegenwoordige arbeid) door de belastingdienst opgesteld. Deze zijn daar te downloaden. Daaruit blijkt de in te houden loonheffing in het systeem van het 13 periodenjaar (naast de maandtabellen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100