Kun je makkelijk een nieuwe rekening openen voor vakantie?

Als je met een groep op vakantie wilt gaan is het handig om een gezamenlijke rekening te hebben. Mijn vraag is kan dit zomaar? En zijn hier nog kosten aan verbonden? Wat is de slimste manier om dit aan te pakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het slimste is om een bestaande betaalrekening te gebruiken van één van de mensen waarmee je op vakantie gaat. Deze rekening haal je leeg (bijvoorbeeld het geld bij je ouders neerzetten), en vervolgens kun je deze rekening als gezamenlijke rekening gebruiken. Eventueel kun je nog extra pinpassen aanvragen, als dit gewenst is. Op deze manier heb je geen rompslomp, kosten, etc.

Bij mijn weten gaat dat niet. Wel als je een officiële vereniging zou zijn, dan kun je een bedrijfsrekening openen, die overigens duurder is dan een particuliere.

Dat zal niet meevallen: banken zijn (tegenwoordig) niet meer zo happig om een betaalrekening te openen voor tijdelijk gebruik. Dus zodra je aangeeft dat het maar voor een paar maanden is, zullen ze weigeren: kost ze te veel geld en levert ze niets op. Ik weet dit uit ervaring van buitenlandse gastmedewerkers/stagiaires die moeite hadden een bankrekening te openen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100