Als je een bankbiljet uit geeft in een winkel, en hij blijkt vals, mag het winkelpersoneel het dan innemen ? Zonder compensatie !

Naar aanleiding over de vraag over vals geld naar de bank brengen . Ik heb het nog niet meegemaakt en ik verwacht dat het winkelpersoneel je het valse briefje terug geeft.

Maar als ze dat niet doen, "bestelen" ze je dan? Of plegen ze een strafbaar feit als ze het teruggeven?

Toegevoegd na 2 minuten:
HET blijkt vals ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een winkelier vals geld krijgt en dit later ontdekt wordt het niet vergoed. Als een winkelier ontdekt dat een biljet vals is moet de winkelier het geld weigeren en de aanbieder aanraden ermee naar de politie te gaan. Het biljet in beslag nemen mag niet. Andersom was er in 2007 het bericht dat supermarkten het valse geld dat pas later werd ontdekt weer terug probeerden te geven aan andere klanten omdat ze dot niet vergoed kregen. Een kwalijke zaak. Als de winkelier vermoed dat de klant niet ter goede trouw handelt wordt de winkelier aangeraden om de politie in te schakelen. Alleen de politie mag iemand aanhouden en het geld in beslag nemen. Deze informatie staat op de website van de rabobank, dus lijkt me wel betrouwbaar. Toegevoegd na 1 minuut: NB. De bank zelf zal het geld wel inhouden. Als je het probeert te wisselen en ze kunnen aantonen dat je dit bewust doet kan je 9 jaar cel riskeren. Toegevoegd na 4 minuten: Ik haal misschien wat door elkaar. De straf op het uitgeven van vals geld is waarschijnlijk 3 maanden tot 1 jaar, tenzij je zelf het geld maakt en in omloop brengt (en wordt gesnapt).

Bronnen:
http://www.rabobank.nl/bedrijven/klantense...
http://www.rabobank.nl/images/een_verdacht...

Jij bent de eigenaar, als het winkelpersoneel ziet dat het vals is, moeten ze het weigeren en weigeren betekent dat ze het aan de eigenaar moeten teruggeven... Nee ze weigeren het...

Vals geld wordt in beslag genomen, dit mag niet in omloop zijn! Misschien krijg je alleen compensatie als je bij de bank geld pint en kunt aantonen dat je het uit de pinautomaat hebt verkregen, maar die kans is heeeeel klein want dit wordt goed gecontrolleerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100