Moet ik betalen voor een verbouwing waar ik niet voor getekend heb?

tijdens mijn huwelijk is onze woning verbouwd ivm de invaliditeit van mijn toenmalige echtgenoot. nu word ik gedagvaard voor 20000 euro voor meerwerk aan de woning waarvoor ik nooit heb getekend. kan dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest dan zijn de schulden gemeenschappelijk. Ook als je niet mede-ondertekend hebt. Dat heet 'hoofdelijke aansprakelijkheid. Je bent allebei verantwoordelijk voor de gehele schuld. Uitzondering zijn hypotheekschulden, maar daar gaat het hier niet over.

Als je partner wél getekend heeft voor het meerwerk en je was in gemeenschap van goederen getrouwd, zul je er niet onderuit komen, vrees ik. Als de aannemer het meerwerk niet heeft aangekondigd en er geen schriftelijke opdracht voor is gegeven, maar je partner alleen mondeling akkoord is gegaan, heb je denk ik wel 'n poot om op te staan.

Houd er wel rekening mee dat een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig is.

De bijbehorende reacties lezen concludeer ik dat de breunhaas die deze opdracht heeft uitgevoerd met je ex samenspant om jou een poot uit de draaien. De verbouwing ivm invaliditeit gaat toch altijd met echte aannemers onder regie van de WMO.

Als er geen fatsoenlijke offerte of opdracht voor gegeven is en de kosten niet duidelijk kunnen worden aangetoond, heeft de aannemer geen poot om op te staan. 40.000 meerwerk zonder (schriftelijke) bevestging is niet realistisch. Maar wat een rechter uiteindelijk zegt... In ieder geval de rekening tegenspreken en een advokaat of rechtshulp in de arm nemen. Fiscaal neutraal of met een echte rekening? In het eerste geval, gaat een melding van zwart-werk de aannemer een hoop meer kosten....

Ik mag er van uit gaan dat er voor zo'n klus van te voren een schriftelijke aanbieding is gemaakt. Zo niet, dan zijn jullie erg naïef bezig geweest. Als je echtegenoot getekend heeft en je was in gemeenschap van goederen getrouwd, moet je alsnog betalen. Als je de opdracht mondeling hebt verstrekt en er is een getuige moet je betalen. Als er geen getuige is, kun je ontkennen dat je de opdracht verstrekt hebt. Maar ja, wie laat de uitvoerder een klus van € 20.000 in zijn huis realiseren als je geen opdracht verstrekt hebt. Geen rechter stapt daat in. Dus toch betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100