Hoe bereken je een weekloon naar een maandloon?

Ik heb altijd een maandsalaris gehad, maar nu krijg ik via de uitzendbureau elke week uitbetaald en kan mijn loon nu niet vergelijken met voorheen.

Heeft iemand hier een tip voor om te berekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je iedere week hetzelfde bedrag krijgt kun je dit doen: ( Weekloon x 52 ) / 12 = maandloon Belangrijk is dat je eerst het jaarloon berekent en het pas daarna gaat delen door 12.

Of weekloon x13 13 weken is 3 maanden dus gedeeld door 3 is maandloon

Ik deed altijd x 4,4. Dat is natuurlijk gemiddeld , want de ene maand is wat langer dan de andere, maar gemiddeld duur een maand 4,4 weken, en krijg je een redelijke indicatie om lonen met elkaar te vergelijken. (Of kosten natuurlijk).

Gemiddeld zitten er in een maand 4,35weken (365/12/7). Dus doe je weekloon x 4,35 en je hebt je gemiddelde maandloon.

De gegevens van je laatste 3 maandlonen gedeeld door 13 dat moet dan nu je weekloon zijn. En mocht je de gegevens nog hebben van je laatste 12 maandlonen dan deel je dat door 52 En als het goed is mag daar niet veel verschil inzitten.

Naast al deze berekenwijzen die je kunt gebruiken, moet je er voor de vergelijking rekening mee houden, dat je bij een uitzendbureau waarschijnlijk je vakantiegeld al uitbetaald krijgt per week. Zoek dit eerst goed uit, ander kun je het niet een op een vergelijken met je salaris per maand. Waarbij ik er dan vanuit ga, dat je toen je vakantiegeld apart kreeg uitbetaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100