als ik een schenking krijg om mijn ziekenkosten te betalen,mag dat van de uitkering of beslasing?

Ik krijg een schenking van de kerk om mijn ziekenkosten te betalen die niet vergoed word,ik heb een uitkering,mag dat?en hoe zit het met de belasting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zijn inkomsten en die zullen opgegeven moeten worden. Het is aan de uitkerende instantie of de belasting of het in mindering wordt gebracht op de uitkering en of je er belasting over moet betalen.

ik heb de sociale dienst een keer gevraagd of ik een geldprijs van een "loterij" zou moeten komen melden als inkomsten. het antwoord was toen: grote prijs wel, kleine prijs niet. mijn vraag was: was is groot ? antwoord: 2.000 euro wel, maar 200 euro niet. voorzover ik weet, is dit niet interessant voor de belasting.

In principe is diaconale ondersteuning niet belast voor de inkomstenbelasting. Bij het verstrekken van een gift betaalt de ontvanger geen schenkingsbelasting aangezien de schenking is gedaan door een ANBI instelling. Een soortgelijke vraag is begin dit jaar gesteld. Lees het (uitstekende) antwoord van Lies12. En lees in de bronvermelding onder veelgestelde vragen het antwoord op de vraag: Hoe zit het met steun van de diaconie en de gevolgen voor de belasting? http://www.goeievraag.nl/vraag/financien-werk/financien/belasting/dient-belasting-betalen-uitgekeerde-religieuze.311121

Bronnen:
http://www.diaconaalsteunpunt.nl/data/down...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100