Kan een bedrijf kosten in rekening brengen voor het maken van een factuur ?

Van de PWN krijgen wij de mogelijkheid automatisch te betalen of per acceptgiro. Omdat bij deze grote bureaucratische organisaties je liever geen automatische incasso heb lopen, is er niets anders mogelijk dan acceptgiro. Echter niemand gebruikt nog een acceptgiro, dus heb ik gevraagd stuur maar een factuur.(geen acceptgiro). Dat kan niet, want de acceptgiro zit onderaan de factuur. Maar ik wil geen acceptgiro.
Dan wordt er natuurlijk geschermd met algemene voorwaarden. Echter heb ik een vrije keus om een ander waterleiding bedrijf te kiezen? Nee. Dus de consument wordt op kosten gejaagd om de winst te verhogen. Volgens mij kan dit niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, een bedrijf brengt geen kosten in rekening voor betaling per factuur (of: acceptgirokaart), maar geeft enige korting als je betaalt via automatische incasso. Er is geen veiliger en handiger manier dan betalen per automatische incasso, omdat je eventueel ten onrechte afgeboekte bedragen meteen kunt laten terugstorten door je eigen bank. Bij facturen zit standaard een acceptgirokaart, maar die hoef je niet te gebruiken: je kunt het bedrag gewoon via internetbankieren voldoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100