Na hoeveel jaar vervalt een factuur na 5 jaar nieuwe te hebben ontvangen met verkeerde datum?

Ik heb in december 2007 een aannemer werken laten uivoeren nieuw dak.Ik heb totaalfactuur met premie attesten ontvangen met juiste datum.Na meer of 1 maand krijg ik nog een onverwachte factuur mat andere datail's.Wat ook niet in bestek staat.Ik heb contact opgenomen en mocht deze vernietigen.Niks meer van gehoord tot nu na meer of 5 jaar dezelfde factuur met bijlage handgeschreven blad openstaand saldo gelieve te betalen ,6 dagen de tijd of wij geven dit aan de raadsman door en deze kosten worden ook u te laste?
Deze factuur bevat datum 03/2007 terwijl de werken pas 12/2007 zijn uitgevoerd.Nu jammer dat ik dit niet heb laten opschrijven dat de factuur onbeschouwd mocht worden of nuloperatie aangevraagd,nu heb ik geen enkel bewijs en weet ik ook niet of ik nog het bestek heb.Enkel datum klopt niet en 5 jaar na eerstte factuur die mondeling mocht vernietigd worden.En de levering op factuur kan wel klopen maar over uren heb ik mijn bedenkingen 3 plastieken gootlatjes plaatsen is materiaal met 12 uur werk,totaal 550 euro.Het is niet dat ik dit vroeger geweigerd heb te betalen maar heb gewoon info gaan vragen over bijkomende factuur in 2008 april of mei en mocht het vernietigen.
kan dit verjaren?Er zit meer of 5 jaar tussen datum en nu deze factuur er staat ook niet op herennering maar factuur.
Wat moet ik hier nu mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Los van het feit of de factuur wel of niet terecht is, vervalt de verjaringstermijn om een factuur te sturen voor geleverde diensten na 5 jaar. Echter als de aannemer u al eerder een factuur had gestuurd en u had een aanmaning gekregen voor deze factuur gaat vanaf de datum van de aanmaning weer een nieuwe termijn van 5 jaar in. Het wordt waarschijnlijk een welles/nietes-kwestie of het om dezelfde factuur gaat. Lees er meer over op onderstaande site.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/thema/verjaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100