Welke goederen of diensten kun je kopen met bitcoins?

Wat is het praktische nut van het bezitten van bitcoins, ofwel: welke goederen of diensten kun je ermee kopen?

Ik weet dat bitcoins worden gebruikt bij het verhandelen van bepaalde dingen die met spelletjes en/of sociale media te maken hebben. Daar ben ik echter NIET in geïnteresseerd.

Ik ben eveneens NIET geïnteresseerd in de illegale diensten die je met bitcoins schijnt te kunnen kopen.

Het gaat me dus puur om legale, niet spelletjes-gerelateerde dingen die je als braaf staatsburger met bitcoins zou kunnen kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik er momenteel van gezien heb (vooral ook via Twitter) is dat er vooral in computerland (programmeer)-diensten worden aangeboden waarbij het loon betaald wordt in bitcoins. In feite kan zo een leuk stuk belasting ontlopen worden. Zelf zie ik bitcoins meer als een belegging. Ik heb er enige weken geleden een hele berg gekocht voor een kleine 7 Euro per bitcoin. Binnen twee weken stonden ze op 13,5 Euro, toen heb ik zeker de helft weer verkocht en dus best een leuke winst gemaakt. (Daarna daalde de koers vrij snel weer tot rond de 7 euro, inmiddels schommelt het weer rond de 8,25). Ik vermoed dat ze over de komende jaren alleen maar meer geld waard worden, dus ik laat ze gewoon staan als belegging. Qua echt diensten kopen... een collega heeft wel eens gegrapt zijn wekelijkse subway-lunch te willen afrekenen in bitcoins, maar tot een echte transactie is het nog niet gekomen :) Toegevoegd na 2 minuten: Herstel... ik zie nu net dat de bitcoins weer over de 9 euro zijn :) Maar om nog even op je vraag terug te komen.. er schijnt in Nederland online een echte bitcoin-winkel te zijn ( http://www.bitcoinwinkel.nl/ ). Wat ze daar verkopen kan ik je niet vertellen, je moet je eerst registreren. Toegevoegd na 4 minuten: En om nog voordeliger te zijn, hier een pagina met daarin een hele berg online winkels waar je goederen kunt bestellen voor bitcoins. https://en.bitcoin.it/wiki/Trade

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100