wat wordt er bedoelt met: Zending is voorgemeld (tnt). er staat wel iets op hun site maar ik snap het nog niet helemaal

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de eerste stap in het verzendproces. De voormelding houdt in dat een bedrijf dat reguliere contacten onderhoudt met TNT een soort afspraak heeft over het veelvuldig verzenden van pakketten. Het bedrijf meldt dat ze een pakket hebben aan TNT, dat is dan ook de eerste stap op de track en trace website. Vervolgens wordt het pakket opgehaald door TNT bij het bedrijf, dat is het stadium 'in collectie' Dan wordt er op een centraal punt gesorteerd wat waarheen moet, dat stadium wordt 'in sortering' genoemd. Dan komt het stadium 'in distributie' het punt dus waar de auto van TNT rond rijd volgens een bepaalde route met je zending aan boord. Tot slot heb je dan 'Afgeleverd' of als dat niet lukt het stadium waarin ze briefjes gaan gebruiken om aan te geven dat ze bij de buren bezorgd hebben of iets dergelijks. Toegevoegd na 5 minuten: Wat Antwoordman zegt klopt natuurlijk ook, het gaat met speciale software. Als ik als particulier een pakje verstuur gaat het wat anders, dan breng ik hem ook zelf weg, ik bedoelde hier alleen maar mee hoe het ongeveer gaat.

Nee, dit is redelijk onbegrijpelijke taal, moet ik toegeven: Voormelden Als een zending wordt voorgemeld aan TNT Post maakt u via uw pc en eventueel printer zelf uw zendingen aan. U maakt verbinding met TNT Post, en in het informatiesysteem van TNT Post worden rechtstreeks de klant-en zendinggegevens opgeslagen, zoals bijvoorbeeld producttype, geadresseerde en aanvullende diensten. Op basis van deze gegevens kunt u uw persoonlijke statusinformatie 'op maat' opvragen. Dit voormelden gaat via uw pc d.m.v. aparte computerapplicaties van TNT Post. Bij niet-voorgemelde zendingen wordt alleen de barcode in het informatiesysteem geregistreerd. Het betekent zo te lezen dat een opdracht hebt gegeven voor verzending. En verder is er nog niets gebeurd.

Als je iets verzendt, bijvoorbeeld als bedrijf, en je wilt dat de klant via een track & trace code de zending kan volgen, moet je vóór de eigenlijke verzending aan TNT melden dat je het pakket wilt verzenden. Dat is dus de voormelding. Wat het voor jou betekent als je die melding ziet: de verzender heeft TNT vertelt dat jouw pakketje bij de volgende zending zit die TNT daar op komt halen. Afgezien van eventuele decembervertragingen betekent dat waarschijnlijk dat je pakketje de volgende dag wordt opgehaald door TNT, naar het distributiecentrum wordt gebracht, en vervolgens (hopelijk de volgende dag) bij je wordt afgeleverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100