Op een 1 dollar biljet staat een piramide met de tekst " annuit coeptis, nieuwe wereld orde en het alziend oog. Wat betekent dit?

En wat heeft het te maken met de illumenati?

Toegevoegd na 15 minuten:
(Ik bedoel niet nieuwe wereld orde maar novus ordo seclorum)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als eerste de woorden ANNUIT COEPTIS. Wat betekent dit? Het is Latijn, dus laten we de woorden eens ontleden. Annuit betekent 'beginnen' en coeptis staat voor 'vernietigen'. Er staat dus open en bloot, voor iedereen te lezen, in het Latijn: De vernietiging is begonnen! Waar slaat dat nou op?! Eerst maar even verder lezen. Op de onderste laag van de piramide kunnen we Romeinse cijfers ontdekken. Wie goed kijkt kan dit zien: MDCCLXXVI. Laten we dit eens omnummeren. We krijgen dan 1776. Wat gebeurde er dat jaar? Toen werd er een geheim genootschap opgericht met de naam Illuminati. Uiteindelijk hebben deze duistere machtswellustelingen via het geld de heerschappij over onze gehele planeet weten te verkrijgen. Omdat ze hier zo trots op zijn hebben ze hun oprichtingsjaar op het biljet van één dollar laten drukken. Ook via symbolen hebben ze duidelijk gemaakt dat zij voortaan de baas zijn. Zij vormen de top van de piramide en via het alziende oog zien ze toe op de naleving van de door hen misbruikte macht. Laten we verder gaan. We komen dan NOVUS ORDO SECLORUM tegen. Novus betekent 'nieuw', ordo staat voor 'orde' of 'ordening' en seclorum is letterlijk 'van alle tijdperken'. Vrij vertaald staat hier een Nieuwe Ordening op Aarde (New World Order) die de Illuminati nastreven.

Illuminati en alles daaromheen gaat heel erg diep. Ik probeer me daarin te verdiepen, maar het gaat lastig. Je krijgt telkens te maken met nieuwe termen, die gelinkt zijn aan illuminati, de nieuwe wereldorde en uiteindelijk kom je terecht bij 9/11 en andere complottheorieën. Het enigste wat ik weet is dat de piramide en het oog daarboven symbool staan voor het volgende: de piramide gaat van een brede ondergrond naar een smalle top. Wij, de laagste rang in de maatschappij, zijn het begin van de piramide. Wij zijn met veel (daarom is hij zo breed), maar staan wel onderaan. De piramide wordt steeds hoger en smaller en eindigt uiteindelijk bij het alziende oog. Dit oog ziet alles en iedereen en kan worden gezien als de overheid van de Verenigde Staten. Hun registeren alles wat wij doen en staan met heel weinig mensen aan de top. Vandaar dat hij zo smal is. Heel hoog, maar met weinig. Daarbovenop het alziende oog beeldt dus uit dat hun alles zien. Het is dus alsof wij in macht zijn van de hogere rangen in de maatschappij. Wij hebben niets te vertellen en doen wat ons wordt opgedragen. Een soort van slaven. Op de cover van een album van Eminem stond een soortgelijk iets. Je zag hem zitten in een soort van glazen doos en dus gesloten. Dit doelde op dat hij in zichzelf vast zat, maar grote gebouwen achter hem beeldde uit dat er hogere machten over hem regeren. Ik zeg overigens niet dat het allemaal waar is, maar ik ontken het ook niet. Ik sta bij deze uitleg neutraal. Ik zeg alleen hoe het vaak wordt vertaald en wat er volgens vele wordt bedoeld met de piramide en het alziende oog.

Ik heb begrepen dat dit afstamd van de Vrij Metselaarsorde. (Ik weet die Latijnse teksten niet wat dit betekend)

Toen George Washington, de eerste president van de VS, stiekem vervangen werd door Adam Weishaupt, voorman van de Bavarian Illuminati, heeft hij besloten dat de Tekenen van zijn geheime sekte, de Nieuwe Wereldorde, op het 1-dollarbiljet moesten worden geplaatst. En dit antwoord is even grote onzin als de rest van de mythe rond de Illuminati, en daarom volledig en onweerlegbaar waar. Zoek maar op op het interwebding.

Bronnen:
http://www.poee.org/living/GetPage.aspx?ID=160

Leuk om dit soort 'google antwoorden' te lezen, die eigenlijk compleet heel de geschiedenis door elkaar halen, want het zit helemaal anders in elkaar, of toch qua logica. De grootse dichter Vergilius (in het Engels: Virgil, zo raak je wellicht verder), schreef Bucolica, Georgica en Aeneis Aeneis (waaruit het Amerikaanse en wereldsymbool met olijftakje overgedragen werd). Annuit coeptis en de meeste symbolen bij beveiliging van munten e.d. komen dan ook eigenlijk uit Georgica. Als je die zaken wil weten, moet je dan ook op de website 'greatseal.com' zijn. Om je te helpen, zocht ik zelf even en op de link http://www.greatseal.com/mottoes/seclorumvirgil.html vind je een antwoord die al heel wat 'normaler' is, dan de 'veronderstellingen' die hierboven geuit worden. Maar ik ga graag een stapje verder, omdat ik een beetje thuis ben in de symboliek van de Bijbel, Heilige Qor'aan en scheppingsverhalen. Zowel de Egyptenaren als de keizers genoten en nog steeds bepaalde koningshuizen genoten een soort 'geheime opleiding', zodat bijv. alchemistische kennis (zie mijn webpagina http://www.logocom.be/alchemie.htm), zodat de kennis van Vergilius VOORAL gekend was door de Illuminati, net zoals in de loges van de magistraten ik veel mensen ontmoet die mij begrijpen als ik over Vergilius begin (wat jammer genoeg NIET het geval is mijn meeste Facebookconnecties). Beide groepen hebben dus meer kennis dan de modale burger over de dichter van voor Christus. Maar er is geen omgekeerd verband dat in 1772 de Illuminati de nieuwe wereldorde (waarvan sprake dus in Georgica VOOR Christus, begrijp mij goed!) via het dollarbriefje 'organiseerden'. Mensen zijn niet zo intelligent dat ze zelf een nieuwe wereldorde kunnen 'plannen/organiseren', zodat nagenoeg elke complottheorie bij mij al snel door de mand valt wegens onkunde en wetenschappelijke onmogelijkheid. Maar de aangehaalde logica is dus wel leuk. Ik raad IEDEREEN aan de komende jaren eens Vergilius te durven lezen, en je zult zeker een illuminatum (=verlichte geest) worden qua kennisverrijking. Zeker de zilveren medailles hier. We mogen technologisch dan wel de indruk hebben dat we 'slimmer' zijn, maar veel gestorven mensen voor mij, Karel Dillen bijvoorbeeld, wisten veel meer dan ikzelf, die nochtans ook al wat opleidingen achter de kiezen heeft, maar net daarom liever nederig blijf, dan 'alwetend'. Reden dus: Beveiliging op veel lagen met universele symbolen die al honderden generaties meegaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100