Wat is de huidige omreken koers van euro's naar guldens?

Er zijn, merk ik, nog steeds mensen die omrekenen naar guldens. Maar is dit wel reeel?
Ik bedoel de gulden was nu ook niet meer de gulden waard geweest wat hij toen was. Dus ipv dat mensen nu rekenen met een omreken koers van bv 2,2 zou dit misschien wel met 1,8 of een hele ander koers berekend moeten worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De omrekenfactor van 2,20371 dateert uit 1999. Sindsdien is de jaarlijkse inflatie gemiddeld 2,3% geweest. Tien jaar lang 2,3% inflatie op inflatie komt neer op grofweg 25%. Wat je nu voor 125 euro koopt betaalde je tien jaar geleden dus 100 euro voor, als de euro toen had bestaan. Teruggerekend naar guldens van die tijd is dat ca. Hfl 220,-. Had de gulden blijven bestaan (bij dezelfde inflatie) dan had je dat nu Hfl 275,- betaald voor hetzelfde ding. De omrekenfactor voor 2009-euro naar 1999-gulden is dus 220/125 = 1,76. Toegevoegd na 10 minuten: Om 2009-euro's om te rekenen naar 2009-guldens blijft het gewoon de 2,20371 overigens.

De gulden bestaat niet meer dus de koers is oneindig of nul... Ik heb al vele jaren geen gulden meer gezien... Als de koers 2,17 was, dan moet dat nu nog zo zijn, overigens...

1 euro = 2.17 gulden

Die goede oude Arubaanse en Antilliaanse gulden / florin bestaat nog steeds... Dus als je voor de nostalgie nog eens met guldens (met hoofd van Beatrix) wil kunnen afrekenen, kun je daar heen gaan met vakantie. De koers van de Florin / Antilliaanse gulden is trouwens hard gekoppeld aan die van de Dollar, dus wat dat betreft is hij niet echt representatief te noemen voor wat een ouderwetse Nederlandse gulden nu waard zou zijn. Wat mij betreft houdt iedereen op met zichzelf pijnigen en rekenen we niet meer terug naar de gulden.

Tot 2032 kunnen gulden biljetten nog ingeleverd worden bij DNB. Van de DNB: Bij de omwisseling geldt de officiële vaste koers: EUR 1 = NLG 2,20371. Een biljet van tien gulden is dus ongeveer 4,50 euro waard. Voor het omwisselen worden door DNB geen kosten in rekening gebracht.

Bronnen:
http://www.dnb.nl/betalingsverkeer/guldens...

Als je de reele waarde vergelijkt komt de Euro nu dicht bij de gulden. Veel hoger dan 1.2 gulden per Euro is wel het maximum. De koers 2.20371 gulden per Euro zat al 10% fout. Dat heeft te maken gehad met de koppeling van de Gulden aan de Duitse Mark, destijds was die vastgelegd op 1.14 gulden per Mark. De Duitse Mark maakte een sterke devaluatie door , oa. als nasleep van de hereniging van West- en Oost Duitsland. Deze devaluatie van de DM is echter nooit gecorrigeerd naar de waardevastere Gulden, deze had aan de DM gelijk gesteld moeten worden, verder terug in de tijd was1DM negentig cent. Derhalve hebben Nederlanders ongeveer 10% te weinig Euro's voor hun Guldens gekregen. Uiteindelijk komt het er op neer dat wat vroeger een Gulden kost nu ongeveer 0.90 Euro kost. Bij materiaal die ik vroeger in Guldens betaald heb, vraag ik nu dat bedrag in Euro's en geef dan 10% korting. Veel zaken hebben bij het omprijzen van het gulden teken gewoon een Euroteken gemaakt. Veel mensen zijn daar ingetrapt. Met name de horeca waar dit ook veel gedaan is, is daardoor grootschalig geboycot. Wie het onderste uit de kan wil........ Fijne feestdagen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100