Ben ik verplicht om mijn pin-code aan mijn vader te vertellen?

Ik ben 16 jaar oud. aangezien je je pin-code strikt persoonlijk moet houden. Ben ik dan wel verplicht om hem aan mijn vader te vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee uiteraard niet. De PIN-code is jouw persoonlijke eigendom.

Doe wat je het fijnst vind. Je vader is heus geen griezel, maar hij hoeft het niet te weten. Als hij vraagt of je een pincode hebt, hof je alleen maar ja te zeggen.

Nooit je PIN-code geven want daarnaa weet hij het en kan er van alles mee doen. Geld erbijs storten is altijd goed maar dat zal zijn intentie niet zijn. Het is veel belangrijker om te weten wat zijn bedoeling is. Je hebt recht op jouw privacy. Goed dat je het vraagt.

https:// www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=34822 Snel en makkelijk geld verdienen? Het kan nu! Klik op een mailtje en verdien geld. In 2 maanden had ik al 20.00 bij elkaar! Meld je nu aan via de link en begin met sparen. (je moet wel even de spatie weg helen)

Je bent 16, minderjarig dus. Als je GEEN financiële brokken hebt gemaakt is er GEEN reden om je pincode te geven. Heb je wel brokken gemaakt dan komt zijn zorg voort uit liefde,dan ligt de zaak heel anders, hij zou alleen het verzoek anders kunnen formuleren. PAS OP je ouders zijn tot je 18e aansprakelijk voor wat je doet en veel banken geven pas met toestemming van ouders een pas met pin. Ik vraag mij dus af waarom dit gebeurt. De vaders die uit controledrang hun kinderen aan de lijn houden zijn sterk in de minderheid. Ook moeten je ouder soms weten wat je in te komen hebt. Kijk dus eerst eens naar de achterliggende motivatie. Als je je ouders vertrouwt en zij jou en het gaat mis, dan zullen ze ook meer bereid zijn om je te helpen te leren met geld om te gaan. Ik heb als (pleeg) ouder veel kinderen moeten helpen goed met geld om te gaan , de oudste is zowat twintig. Omdat ze met me afgesproken heeft bij dure aankopen eerst te overleggen is impulsief aankoopgedrag grotendeels ondervangen en daar is ze zelf ook blij mee. De motivatie van je ouders en jouw koopgedrag zouden dus mede bepalend zijn of je de code uit handen moet geven. TIP, geef je je vader de code en gaat hij daar verkeerd mee om, maak je pas dan ongeldig en vraag een nieuwe pin aan . DIE krijgt hij dan niet. Bij machtiging geldt hetzelfde, je kunt als eigenaar van je account machtigingen intrekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100