Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoeveel procent moet je aan werkgeverslasten optellen bij een salaris van €4000 + alle extras als vakantiedagen en -geld etc?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
12.1K
ronron1212
11 jaar geleden
heb je het over een netto salaris?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De werkgeverslasten zijn de optelsom van de premies voor de werknemersverzekeringen en de vergoeding voor de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringswet. Dat is ergens tussen de 15% en 20% van het salaris.

Vakantiedagen behoren niet 'extra' tot de werkgeverslasten in die zin. Iedere fulltime werknemer heeft recht op minimaal 20 vakantiedagen en tijdens de vakantie wordt het overeengekomen loon 'gewoon' doorbetaald.

De vakantietoeslag is wettelijk (minimaal) 8% van het overeengekomen salaris.

Pensioen behoort ook niet tot wat bedoeld wordt met 'werkgeverslasten' maar het is gebruikelijk dat werkgever en werknemer er beiden aan meebetalen en het kost een hoop geld. Hoogte is onder meer afhankelijk van de regelng en het 'pensioengevend salaris'.
(Lees meer...)
Computoon
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding