Wat betekend de afkorting inc en wat houdt het in? Wanneer mag je het gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit staat achter Amerikaanse firmanamen (incorporated). Het is hetzelfde als bij ons een naamloze vennootschap. Toegevoegd na 13 minuten: Zie bron voor betekenis naamloze vennootschap.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/wetten_en_regels/rechtsv...

Dat staat voor Incorporated", en is de engelse term voor een Naamloze Vennootschap. Meerdere bedrijven zijn dan gefuseerd tot 1 bedrijf.

Inc. staat voor Incorporated. In met name de VS gebruiken ze deze term. Het begint met de start van het bedrijf, de incorporation. Als alles is goedgekeurd dan zijn ze incorporated. Hier in Nederland hebben wij daar de BV en NV voor. Bedrijven met de status incorporated zijn voor de wet dan aansprakelijk geworden/te houden net als een persoon aansprakelijk is/gehouden kan worden. In Nederland noemen we dat rechtspersoon.

INC Increment (computer) [Engels] Inc. Incorporated [Engels] Amerikaanse versie van N.V.

Bronnen:
http://www.afkorting.nl/

Zoals hierboven al een paar keer is gezegd staat de afkorting inc. voor incorporated (de Engelse/Amerikaanse versie van NV). Je mag die afkorting pas gebruiken als je geregistreerd staat als inc. bij de Chamber of Commerce in een land waar een inc. opgericht kan worden.

In de ict heeft het de volgende betekenis: een volgende stap in de applicatie ontwikkeling. Het zg incrementeel ontwikkelen zie ref. site Inc staat dus ook voor "increment"=verhoging

Bronnen:
http://www.centennium.nl/index.php/centenn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100