Kan je bij de Albert heijn betalen met een briefje van 100 euro?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, geen probleem. Toegevoegd na 41 seconden: Soms mag je niet betalen met 200 of 500 maar dat moet dan buiten al zichtbaar zijn. Met 100 moet je altijd kunnen betalen maar als je iets van een euro koopt zullen ze niet blij met je zijn.

Ja, het briefje zal gescand worden op de echtheid en als het goed bevonden wordt mag je hiermee betalen. Men heeft uiteraard liefst dat je dan ook een aankoop doet die hoger ligt dan pakweg 20 euro maar in principe mogen ze zelfs voor een aankoop van 1 euro dat briefje niet weigeren. Liefs en succes ermee!

De regel is als volgt: betaal met een wettig betaalmiddel en betaal gepast. Dat ze bij Albert Heijn de €200 en €500 niet accepteren, is quasi-legaal. Die biljetten zijn zoveel waard dat caissières ze liever niet in hun kassa hebben liggen (logisch), maar het zijn wel wettige betaalmiddelen. Over het "betaal gepast"-gedeelte geldt de volgende uitleg: als jij €2,30 moet betalen, dan doe je dat niet met €50,-. Dat is niet gepast, ook al is het een wettig betaalmiddel, en dus mag het geweigerd worden. Conclusie: je mag best met €100,- betalen, zolang je maar €80,- of meer uitgeeft (of iets wat daarbij in de buurt komt). Probeert een caissière dan nog steeds te weigeren, dan staat ze niet in haar recht. Toegevoegd na 39 seconden: Uiteraard kunnen caissières ook caissièrs zijn... ;)

Al het geld kun je overal uitgeven. Chartaal geld is namelijk een wettig betaalmiddel. Ook als er staat dat ze briefjes van 200 en 500 niet accepteren moeten ze dat toch doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100