Voor een vergadering in Japan moet ik 8 foto's zoeken die typerend zijn voor België, welke zijn de eerste 8 volgens jou ?

Ik denk dan aan atomium, chocolade, Van Rompuy bv.
Op welke site kan ik deze foto vinden ? Het moeten wel legale foto's zijn? (Niet van een persagentschap of zo hé)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1.Diamantsector Antwerpen 2. Brugge historisch patrimonium Unesco 3.Chocolade artisanale bereiding 4. Grote Markt van Brussel (meest intakte grote markt met historische gebouwen) 5. Abdijbieren (Leffe, West-Vleteren etc) 6.Waterzooi op zijn gents 7.Bekaert 8.De Japanse Toren in het paleis van Laken (authentiek japans) reserve :Comme chez soi en/of Hof van Cleve .Tapijtweverijen De Witte(één hangt in het Uno gebouw)

Als je naar google gaat, en daar images aanklikt, dan kan je bijvoorbeeld naar "Vlaamse Friet" zoeken en dan krijg je allemaal foto's (afbeeldingen) over dat onderwerp. Of Manneke Pis, of Belgenmoppen, of de dingen die je zelf al hebt genoemd. Fluitje van een cent.

Nou, ik dacht ook meteen aan Manneke Pis en aan grote zakken Vlaamse friet! O ja, en aan de Ardennen!

Kijk eens op http://www.sxc.hu/ Hier zijn de meeste foto's vrij voor gebruik (je kan per foto de rechten bekijken). Atomium: http://www.sxc.hu/photo/581272 Manneke Pis: http://www.sxc.hu/photo/554365 Succes ermee!

'n Frietkot misschien......?

De univeristeit van Leuven.

Bronnen:
http://www.kuleuven.be/kuleuven/

Ha, die Rubia; Misschien geen foto, maar wel een treffend voorbeeld van populaire Belgische cultuur:

Een overvloedige warme maaltijd met wijn (bij voorkeur rond lunchtijd) is voor mij typisch Belgisch.

Voor een presentatie in het buitenland wil je Belgie natuurlijk zo positief en veelzijdig mogelijk laten uitkomen. Ik denk dan aan de volgende aspecten: Bourgondisch: plaatje van de Boerenbruiloft van Pieter Bruegel Sportief: foto van Eddy Merckx Cultuur/architectuur: mooi foto van het Atomium Economie: foto van de havens van Antwerpen/Brugge Koningshuis/tradities: foto van de 2 koninginnen Toerisme: Manneke Pis Geschiedenis: foto van het marktplein van een van de steden zoals Antwerpen, paleis in Luik etc. Kunst: diverse mogelijkheden: Kuifje/Suske & Wiske, maar ook de saxofoon, diamanten Algemeen: onderdeel van Europa: plaatje Belgische vlag samen met Europese vlag Als je overigens op zoek bent naar legale foto's kijk dan eens in Wikipedia bij de diverse onderwerpen. Daar staat bij de foto's (even op de foto klikken) of je de foto kunt gebruiken en bij wie de rechten liggen.

Wat dacht je van het Japanse Paviljoen te Brussel, om aan te geven hoe hecht de relatie België/Japan is. Voor kunst: een van de beeldhouwwerken van Rik Poot uit Grimbergen. De Grote markt in Brussel. Een zak friet doet België echt tekort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100