kan ik als uitzendkracht ww uitkering aanvragen als ik niet genoeg verlofdagen heb voor bedrijfsvakantie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me niet : vakantiedagen moet je, al werkend, verdienen. Je kunt toch niet op kosten van de gemeenschap en de mensen die wél werken betaalde vakantie gaan vieren? Als je ww krijgt, heb je een sollicitatieplicht : hoe wou je dat doen vanaf het strand van Ibiza?

Omdat je niet genoeg verlofdagen hebt zul je dus onbetaald verlof moeten nemen. WW is voor mensen die werkloos zijn en dat ben je niet.

Nee. Je bent uitzendkracht. Je kunt dus gewoon een vakantie nemen. Die krijg je dan niet doorbetaald. Want je bent uitzendkracht.

Beste Gast109463, Je kunt voor de dagen dat je geen verlof beschikbaar hebt tijdens de bedrijfssluiting een WW-uitkering aanvragen. UWV beoordeelt of je aan de voorwaarden hiervoor voldoet. Meer informatie over het aanvragen van een WW-uitkering vind je hier: http://bit.ly/ve0uNM Ga je met ingang van je eerste WW-dag op vakantie? Dit mag, geef het wel aan UWV door. UWV beoordeelt dan hoeveel dagen je met behoud van uitkering op vakantie mag. Ga je meer dagen op vakantie? Dan krijg je voor deze dagen geen WW doorbetaald. Actuele informatie over vakantie tijdens de WW-aanvraag vind je hier: http://bit.ly/Jlcj56 Met vriendelijke groet, Ella UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100