Ik ben 19 zonder diploma en werk en ben binnenkort dakloos , wat moet ik doen?

Ik ben dus 19 , en ben door de omstandigheden bij mij thuis dus gestopt met school , ik heb verder geen baan en ook geen geld meer na lange tijd mijn moeder te hebben ondersteund. Nu moet ik hier binnen een paar dagen weg en weet ik niet precies waar ik heen moet (Ik zit in gelderland gemeente bronkhorst vlak bij arnhem) , ik heb veel instanties gevonden die alleen gratis hulp bieden onder de 18 en daarboven er geld voor vragen , ik zou ook graaaag gaan werken voor mijn geld maar er is natuurlijk kleine kans dat ik werk vind in die paar dagen tijd die ik heb (en natuurlijk krijg ik mijn loon pas over een maand dus dan zou ik alsnog een tijd dakloos zijn) , is er iemand die mij mogelijk hierma kan begeleiden? tijdelijk onderdak kan regelen? iets? ik ben nogal ten einde raad...

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou je bij de gemeente geen voorschot kunnen krijgen om te leven en meteen bijstands uitkering aanvragen Misschien ook inschrijven bij een uitzendbureau en misschien als je dit allemaal geregeld heb dat je nog even bij je moeder mag blijven zodat je wat meer geld heb zodat je een kamer kan huren.

Zit er bij jullie bij de deelgemeente niet zoiets als een vraagwijzer? Daar kunnen ze je vaak verder helpen, waarschijnlijk krijg je dan een maatschappelijk werker toegewezen. Om een uitkering te krijgen moet je een woonadres hebben, je zou daarvoor bij bv de daklozen opvang terecht kunnen.

Zorg dat je in ieder geval een postadres hebt (bij een bekende of instelling), dit kun je dan gebruiken als je WWB aanvraagt bij de gemeente. Daarnaast kun je via uitzendbureaus solliciteren. Vraag of je in aanmerking komt voor cursussen (bijv. 2-daagse heftruckchauffeurcursus), zodat je bij de gemeente bij aanvraag van een WWB aan kunt tonen, dat je bezig bent met onderwijs (je moet niveau 2 halen onder je 23e en dat mag ook vanaf de werkvloer met cursussen). In het UWV Werkbedrijf is Jongerenloket Blinq! gevestigd, die jongeren van jouw leeftijd aan werk probeert te helpen. Loop daar eens binnen voor info! Als je dakloos wordt, kun je onder voorwaarden terecht bij een Leger des Heils of daklozenopvang. Vaak is dit echter alleen nachtopvang. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100