Hoe wordt misbruik van de voedselbank gecontroleerd?

Ik ken iemand in de straat die bij de voedselbank loopt, maar naar mijn idee daar misbruik van maakt, want hij heeft wel geld voor verbouwingen in zijn woning, de nieuwste apparatuur van Apple zoals de Ipad2 en koopt jaarlijks voor €1000 aan vuurwerk. Hoe en wie controleert of mijn buurtgenoot daar eigenlijk wel recht op heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst is deze buurtgenoot alleen, met partner, met gezin? Daarvan is de hoogte van zijn uitkering afhankelijk en ook wel of geen voedselbank ! Ik heb jaren geleden één jaar voedselbank gekregen, niemand hoeft hier jaloers op te zijn, je krijgt wekenlang hetzelfde, veel is over de datum en soms kan je het inderdaad meteen weggooien. Ik heb een hele winter (ca. 3 maanden iedere dag spruitjes gegeten en nu kan ik gelukkig zeggen dat ik nog steeds spruitjes eet, maar na dat jaar een tijd niet... Iedere week kregen we spruitjes en die komen je neus uit op een gegeven moment, want groente vind je lekker of niet, als je 3 of 4 maanden hetzelfde te eten krijgt lust je het niet meer ! Ik heb gezien hoe iemand die een ander hielp met zware tassen dragen, beloond werd met voedsel uit een pakket... Ik weet dat iemand op de lijst staat, diegene laat het ophalen door een ander -er was iets- en sinds houdt degene die het ophaalt alles zelf en gaat alleen nog voor een periodieke handtekening naar degene die op de lijst staat, want die hoeft het niet meer ..... Wie lust er nog peultjes ? Ik eet liever 3 keer in de week een boterham met tevredenheid en 4 dagen 2 x 2 dagen koken en de volgende week een grote pan soep van 1 kippepootje met uien en knoflook en en prei en oud brood, en zo kan ik nog wel een combinatie (pasta) opnoemen voor een paar dagen goedkoop gemaakt, maar de voedselbank hoef ik niet meer, echt niet ! Nog even over de buurtgenoot van vraagsteller: als deze man net als mijn buren allemaal (veel) familie heeft, komt daar ook de nodige hulp vandaan. En misschien klust hij wel gewoon bij ! Je moet doen wat je niet laten kan, je kunt iemand aangeven bij het regionale kantoor of bij het hoofdkantoor van de voedselbank in Rotterdam 06-51058942 clarasies@voedselbankennederland.nl De voedselbank is in rotterdam opgericht door Clara en Jaques Sies. Het antwoord op je vraag: periodiek wordt er gecontroleerd en aan het einde van de periode (jaar meestal) moet er op nieuw aangevraagd worden door bijvoorbeeld maatschap- pelijk werk, dat moet valse informatie tegenhouden. . Dit is sinds een paar jaar strenger geworden.

Met zwart geld kan alles.... Je moet ongeveer per gezin iets van 280 euro per maand overhouden voor eten en kleding enzo. Dan kom je in aanmerking voor de voedselbank maar zoals ik al zei: zwart geld is niet te controleren.

Men wordt getoetst aan de hand van de uitkering alvorens men toegang krijgt tot de voedselbank of de weggeefwinkel. Indien men spaargeld had, of op afbetaling de spullen koopt doet niet ter zake. Misschien werkt die persoon als vrijwilliger bij de voedselbank. Maar als u meent dat de Judasrol voor u is weggelegd, zal niemand u er van weerhouden om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. U kunt het ook op de man af vragen, maar daar is lef voor nodig.

Je moet je aanmelden bij de plaatselijke voedselbank. Deze testen je aanvraag bij bv uitkeringinstantie, Riagg, diaconie enz.enz. Dus je moet echt geen of heel weinig inkomen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100