Mijn moeder woont in een verpleeghuis. Ik was voor haar en bezoek haar 2xpw voor meerdere ondersteunende dingen. Kan ik een vergoeding krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mantelzorgers kunnen jaarlijks een bedrag krijgen als blijk van waardering. Dit heet het mantelzorgcompliment. De vergoeding is bedoeld voor mensen die langdurige en/of intensieve mantelzorg verlenen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) regelt de vergoeding. Toegevoegd na 4 minuten: Is een zorgvrager opgenomen in een tehuis, of staat hij of zij daarvoor op een wachtlijst? Dan is er sprake van een indicatie voor intramurale zorg. De zorgvrager kan dan geen mantelzorgcompliment geven. http://www.svb.nl/int/nl/mzc/wat_is_het_mantelzorgcompliment/wie_krijgt_het/index.jsp Helaas in jouw geval kun je dan hier geen gebruik van maken aangezien jouw moeder in een verpleegtehuis woont. Je kunt evt. met je moeder afspreken een vergoeding voor het wassen en andere onkosten.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ma...

Nee, daar krijg je dus geen vergoeding voor Ik zou de dankbaarheid van mijn moeder al een heel grote vergoeding en meer dan voldoende vinden. Daar hoeft toch verder geen vergoeding voor gegeven worden?

Nee, want je kunt de was ook door het verpleeghuis laten verzorgen. Daar moet je dan voor betalen. Nu hoef je niet te betalen, maar dat is dan wel jouw keuze. Ik deed ook de was voor mijn vader. Dat vond hij prettiger, zijn vuile wasgoed niet in dat verpleeghuis. Nooit enig probleem van gemaakt. En wat je verder voor je moeder doet is ook jouw keuze. Stel je voor dat we kinderen moeten gaan betalen die iets voor hun ouders doen? Je bent geen mantelzorger. Dus op dat mantelzorgcompliment heb je geen recht. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Kenmerk van een mantelzorger is dat hij zorg geeft aan personen met wie hij of zij een persoonlijke band heeft. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mantelzorg/vraag-en-antwoord/wat-is-mantelzorg.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100