Is het mogelijk van een bestaande ING betaalrekening een gezamenlijke rekening te maken?

Mijn vriend en ik willen graag een gezamenlijke rekening, zitten allebei al bij ING. We willen graag van zijn betaalrekening een gezamenlijke rekening maken, omdat op zijn rekeningnummer ook de hypotheek etc zit gekoppeld. Dus dan zou alleen ik m'n rekeningnummer moeten veranderen bij verzekeringen etc.

Is dit echter wel mogelijk of is het verplicht een geheel nieuw rekeningnummer te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zover ik weet kan dit. Kijk op ING.nl of bel gewoon even!

Geen enkel probleem. Je meot alleen allebei naar het kantoor om te tekenen en jezelf te legitimeren.

Een bestaande rekening kan omgezet worden in een gezamelijke rekening hiervoor moet je naar het bankkantoor en je paspoorten meenemen.

Als je allebei al een rekening hebt bij de ING kun je dat op het wijzigingsformulier van de tenaamstelling van een bestaande vermelden met je pasnummer op je INGbetaalpas en hoef je niet naar de bank. (Formulier staat op de site, is in de INGwinkel te krijgen en als je belt) NB Het is wel verstandig om de uitgangspunten nu op papier te zetten in een samenlevingsovereenkomst bij de notaris. Bij voorbeeld wat het gevolg is als je mede aflost op zijn hypothecaire lening. Dan ben je tevens fiscaal partner en kun je sommige fiscale posten in je voordeel verdelen tussen elkaar. Toegevoegd na 5 dagen: Een goede optie is om een nieuwe gezamenlijke rekening te openen en die (bijv. op basis van de verhoudingen van maandinkomen) gezamenlijk te voeden. Daarvan de gezamenlijke kosten (als huishouden, vervoer, rente hypothecaire lening, wonen, energie) betalen. De hypotheek is een prive-schuld. Aflossing, spaarpremie e.d. komen ten goede van degene op wiens naam de lening staat, dus niet gezamenlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100