Wel of niet huurhuis aannemen van 630 euro, die we via loting hebben toegewezen gekregen in onze situatie ?

Momenteel studeer ik af, duurt nog een half jaar, ik heb helemaal geen inkomen ook geen studiefinanciering. Mijn vriendin heeft 900 euro per maand.
We hebben alleen spaargeld, we kunnen dan 2 jaar wel van huren, maar dan is het aardig op. Wat is wijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet niet hoe je situatie thuis is, maar als die goed is zou ik lekker bij me ouders blijven wonen. Dat geld gaat harder dan je denkt, met 630 huur ben je er nog niet. Dan komen al je andere kosten nog, gas/licht, boodschappen etc. Zonde van je spaargeld en het kan een hoop spanning teweeg brengen in je relatie door de problemen waar jullie tegenaan gaan lopen, o.a. omdat je geen inkomem hebt. Even doorbijten, blijf bij je ouders, hou je geld in je zak en wacht tot je werkt. Eenmaal afgestudeerd heb je ook niet meteen werk natuurlijk. Als de situatie thuis niet fijn is, is het wellicht wel een uitkomst. Maar je spaargeld zal hard gaan zonder inkomen. En je vriendin zal het misschien ook niet helemaal leuk gaan vinden als zij voor alle kosten op draait, ookal zegt ze nu misschien dat het niet erg is.

Als je er van overtuigd bent dat je na dat half jaar snel een baan vindt, moet je het vooral doen. Maar aangezien niemand in de toekomst kan kijken blijft het een onzekere situatie. Een maand is snel voorbij en buiten het huren zul je toch ook wel willen inrichten, dat huis? Persoonlijk zou ik het niet aandurven, maar ik ben dan ook een zwartkijker.

Normaal moet je 8-10 jaar wachten voordat je een huurhuis toegewezen krijgt als je geen urgentie hebt. Als je uit het goede hout gesneden bent, ga je dus direct nadat je bent afgestudeerd aan het werk. Pak alles op wat je kan krijgen, desnoods vuilnisman. Werk naar je uiteindelijk doel toe, dat wat je werkelijk worden wilt. Maar ga niet zitten wachten. Weet je zeker dat de uitkering (of is het salaris?) van je vriendin niet wordt gekort als jij gaat verdienen? In dit geval zou ik zo'n kans dus niet laten schieten. Ik kan verder niet je situatie beoordelen, maar iedereen met doorzettingsvermogen zou dit buitenkansje niet laten lopen.

Wel nemen: Omdat je meestal maar een maand opzegtermijn hebt en dan naar bevind van zaken kan handelen. Niet nemen: Omdat je ook wel goedkoper kan huren. Toegevoegd na 3 minuten: In tegenstelling tot degenen die denken dat je moeilijk aan een huis kunt komen, denk ik dat je makkelijk aan een huurhuis kan komen. Kijk maar op Funda onder de rubriek HUREN of TE HUUR.

Dat kan maar of het verstandig is is iets anders, overigens heb je recht op huursubsidie en die zal fors zijn in jullie geval waarschijnlijk rond de driehonderd euro per maand dus dat maakt alles wel beterbetaalbaar.

Als je op termijn toch een huis wil zou ik het doen. Als je spaargeld namelijk onder een bepaald nivo daalt vraag je meteen huurtoeslag aan. De kans dat je over een poosje wel wil en geen huis krijgt is te groot. Je hebt een opzegtermijn van een maand dus je bent er ook zo weer uit en je hebt kans dat je met dit huis makkelijker kan ruilen met een goedkoper huis of daarvoor in aanmerking komt. Verder: ga zelf werken, bij de post hebben ze vaak mensen nodig op zaterdag of zoek iets anders en zodra je even tijd hebt reageer je op elke baan die je ziet, let eens op deze site: Ik zie overigens dat jullie samen 42000 op de spaarrekening mogen hebben voor huurtoeslag... als je zoveel hebt zou ik het zeker doen! Zijn jullie allebei wel ouder dan 23 anders heb je weer een ander probleem en is de huur te hoog.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

dit huis zit boven de huursubsidie grens, tenzei jullie beiden ouder zijn dan 23, dus ik zou het niet zomaar doen, als student zijnde kan je elke cent gebruiken. Wel geeft een eigen woning je weer recht op andere dingen, zoals: toeslag minst verdienende partner, en mogelijk huurtoeslag, en een bijstand omdat je schoolgaande bent, ik zou dus even de voor en tegen's tegen elkaar afstrepen, je zou mogelijk ook bij het UWV / belastingtelefoon / IBgroep kunnen informeren, waar je recht op hebt, en recht op gaat krijgen. als dit een woning is, waar jij en je partner "verliefd" op zijn, en de komende jaaaaren willen vertoeven (en dus niet willen laten schieten), is het dat misschien wel waard om een half jaar wat krapper te leven, maar dat is weer iets dat alleen jij, en je partner, kunnen beslissen.

Bronnen:
Eigen ervaring
http://financieel.infonu.nl/belasting/6228...
http://zeemeeuw.infoteur.nl/specials/veran...

In deze tijden lijkt het me een lust om een huurwoning te kunnen krijgen. Als je er financieel zo voorstaat echter lijkt het me een moeilijke beslissing. Ik zou het wel nemen, aangezien jij dan ook zou kunnen werken, en ik neem aan als dan afgestudeerde, een aardig centje binnenkrijgt. Mijn advies is om het aan te nemen, maar je moet er zelf helemaal achter staan, anders moet je het niet doen! Toegevoegd na 1 minuut: Toch zouden veel (verstandige) mensen risicoavers zijn, en voor zekerheid gaan.

ik kan er met mijn pet niet bij dat een woningbouwvereniging jullie een huis toewijzen van 630 euro kale huur per maand (die ook nog op kan lopen ieder jaar terwijl jullie maar 900 euro inkomsten hebben in de maand. Normaal gesproken moet je bij het huren van een huis vooraf salarisstroken kunnen tonen wat laat zien dat jullie voldoen aan de minimaal geeiste jaarinkomens. Mijn advies is naar de woningbouwvereninging stappen maandag aanstaande nog en daar vragen wat de consequenties kunnen zijn als je maandag direct dit huis nog afwijst. Naast de huur zal ook nog water/(gas) en licht betaald moeten worden, inderdaad moet het ingericht worden. Je zult moeten eten en drinken en zo nu en dan kunnen er ook nog meubels en apparaten kapot gaan die toch hoognodig zijn zoals een wasmachine e.d. Dit laatste zou overigens mooi zijn om voorlopig van je spaargeld te kunnen doen maar is het niet mooier om je spaargeld lekker door te sparen voor een koophuis straks, die kan over 30 jaar van jezelf worden als je wilt, of je kan er winst op maken (in gunstiger tijden als nu) als je die voortijdig weer verkoopt. Mijn antwoord is dus: Nee, ik zou het afblazen dat huis.

Vanaf 1 juli 2012 de huishoudeninkomenstoets, dus dan kijken ze in principe naar alle inkomens in een huishouden voor het bepalen van een uitkering en de hoogte er van. Voor huurtoeslag geldt in 2012 Een samenwonende komt in 2012 voor huurtoeslag in aanmerking als hij of zij, naast de zelfstandige woonruimte, minimaal voldoet aan de onderstaande voorwaarden. Leeftijd tot 23 jaar Rekenhuur Min €215,50 – max €366,37 (huur incl. servicekosten) Gezamenlijk inkomen, maximaal 29.900 Gezamenlijk vermogen, maximaal € 21.139,- Gezien het inkomen van je vriendin zou je dus 60% van je inkomen aan wonen besteden, dat is veel te hoog. Meestal gaan we uit van maximaal 30%, komt ook meer overeen met de hierboven gehanteerde huur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100