Wat kan precies de functie zijn geweest van het bedrijf dat ik hieronder afbeeld?

Een cocosfabriek? Ik snap dat ze daar geen kokosnoten produceren, maar wat deden ze daar dan wel (het pand staat al leeg zo lang ik me kan herinneren).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is de oude fabriek voor Cocos-verwerking van de firma van der Schoot in Harlingen. Zij produceerden Kokosmatten. http://briannotenbomer.blogspot.com/2008/02/terug-in-de-tijd-de-oude-cocosfabriek.html http://www.kustvaartforum.com/viewtopic.php?t=1448&sid=e58fed810744af91c164a3418f99c67c

Misschien dat ze daar cocostapijt maakten? Dat had je vroeger heel veel en kon je zo lekker je knieën aan schaven als je daarop viel :-/

He, ik wou net zeggen dat ze daar cocosnoten maken... Maar het is een Nederlands fabriekje, ds in doe hoek moet je het zoeken. Ook klapermelk en kokosrasp komen er niet vandaan. In cocosfabriekjes werd voornamelijk gewerkt met het afvalprodukt van de cocosprodcie ; de schilletjes. Daar kun je namelijk - door de vezels er af te weken - hele leuke vloerkleden, tapijten, lopers en deurmatten van maken, die alweer een tijdje uit de mode zijn, maar erg slijtvast. Toegevoegd na 26 seconden: Sjips, Cindies typwerk is weer sneller dan het mijne..... Toegevoegd na 1 minuut: En ik moet echt effe ernstig mijn toetsenbord gaan nakijken nu ; ik geloof dat ik vandaag vijf letters heb verslten ofzo.... Toegevoegd na 5 minuten: (ipv reactie @ Cindy ; het zijn ook geen tikfoutjes, de letters doen het gewoon niet meer. Zo maar effe een shaggie uit mijn toetsenbord kloppen, dan doet-ie het hoop ik weer.....ik zit er gewoon al veel te lang achter vandaag, ook hier, dus dat wordt duidelijk meteen afgestraft ;-)

Bronnen:
http://briannotenbomer.blogspot.com/2008/0...
http://www.flickr.com/photos/eriksimages/2...

Misschien werd er het vruchtvlees uitgehaald? er wordt heerlijk cocosbrood van gemaakt, mmm. Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie dat ik te laat ben, helaas. Maar je hebt wel je antwoord gekregen.

Bronnen:
http://www.junglebroodbeleg.nl/gezond.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100