wat kun je met tulp herdenkingsmunt doen?

ik zag tv-reclame tulp herdenkingsmunt voor 5 euro.
Maar wat kun je eigenlijk met deze munt doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt met deze munt betalen, maar de meeste mensen die deze munt hebben vinden dat zonde, omdat ze die verzamelen of 400 jaar handel tussen Turkije en Nederland een belangrijk punt uit de geschiedenis vinden. Zo'n munt kom je dus bijna nooit in de omloop tegen.

Bekijken of verzamelen. Vlgs mij is het geen wettig betaalmiddel

Je kunt hem helaas niet uitgeven, maar dat doe je denk ik ook niet zo snel als je voor deze munt betaalt hebt. De mensen die hem kopen, zullen het doen omdat ze deze munten verzamelen, of ze vinden 400 jaar handel tussen Nederland en Turkije zo'n belangerijk punt uit de geschiedenis dat ze deze munt graag willen hebben.

Het is in de eerste plaats een verzamelmunt. In Nederland is het echter ook betaalmiddel. In de andere eurolanden NIET!. Het is echter zo dat bijna niemand de munt als betaling aanneemt. Je hoeft bij bijvoorbeeld het Kruidvat echt niet te proberen om ermee te betalen. Ze weigeren hem doodweg. Zelfs bij de geldstortmachines van de banken wordt hij geweigerd.

Je kunt hem weggeven, je kunt er naar kijken en je kunt er mee betalen. Het is wettig betaalmiddel (al zal niet elke winkelier hem herkennen en dus kun je er niet overal mee betalen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100