waarom hebben we geld alles had toch met bonnetjes kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Papiergeldbriefjes zijn ook een soort bonnetjes/waardepapieren.

Geld is al aan het verdwijnen. De mobiele betaalwijzen zullen de plaats van geld in gaan nemen. Juist in landen als Kenia is dat al populair.

Geld = bonnetje.

Zoals hier al opgemerkt, als je bonnetjes gebruikt is dat hetzelfde als geld. Ik zou het antwoord uit willen breiden. Als je muntgeld gebruikt is dat als fiches in een spel. Bij het casino gebruiken ze zelfs fiches die een enorme hoop geld kunnen vertegenwoordigen. Het heeft dus geen zin geld te verwisselen voor bonnetjes want het komt op hetzelfde neer.

Wat is concreet het verschil dat is de vraag. Geld is een waardepapier, een bonnetje ook. Alleen gebruiken we vaak bonnetjes of muntjes bij feesten en dan staat een bonnetje voor een vast bedrag. Geld fluctueert altijd in waarde. Dit heeft veel voordelen. Bonnetjes staan veelal voor een vaste waarde

zoals al opgemerkt maakt het niet uit of je geld, bonnetjes, kralen of schelpen gebruikt. alles kan waarde vertegenwoordigen. het is wel van belang dat deze waarde voor de gever en de ontvanger hetzelfde is en dat je er van opaan kan dat als je je geld, bonnetje, kralen of schelp weer wilt gebruiken om iets anders te kopen deze ook weer geaccepteerd zal worden.

hadden we bonnetjes dan was je vraag misschien "waarom hebben we geen geld"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100