Wat is een goede reiskosten vergoeding per km?

Wat is reel om te vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er wordt veel gerekend met 19 cent de kilometer

Wanneer je in deze tijd begint over reiskosten vergoeding dan zal er zeer waarschijnlijk een oude stelregeling van stal worden gehaald. En deze stelregel is dat er tussen de Gemeente waar men woont en de gemeente waar men werkt ten minste 10 km reisafstand moet zitten. En tenzij de reisafstand nu al meer dan 25 km is zou ik er niet over beginnen... Als de km vergoeding om iets anders dan woon werk verkeer te maken heeft adviseer ik je om 12 cent te vragen. Dit om de heel simpele reden, omdat je de tot voor kort geldende 19 cent toch niet krijgt...

de belasting rekent met 19 cent per km en dat is dan ook een reeel bedrag

Ha, die Groeneg; De veel aangehaalde 19ct/km is het maximaal belastingvrije te betalen bedrag. Werkgevers mogen best meer betalen, maar dat wordt dan als loon aangemerkt en je draagt er maximaal 52% loonbelasting over af. Overigens is 19ct/km voor eigen vervoer aan de magere kant. Twintig jaar geleden ving ik omgerekend al 23ct/km belastingvrij. Ik zou persoonlijk uit willen komen op 24 à 25ct/km netto, dus 30ct bruto. Maar het hangt natuurlijk ook van de soort reiskosten. Ga je voor de baas op pad mag het best iets meer zijn, voor strike woonwerkverkeer is 19ct/km netto best netjes.

20 cent per kilometer

De maximale netto reiskostenvergoeding is €0,19 per kilometer. Dit is al zo vanaf januari 2006. Dit is een reële vergoeding om te vragen. Succes!

Bronnen:
http://www.elce.nl/esve/reiskostenvergoedi...

Dit staat in je CAO regeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100