echtscheiding niet aangemeld bij pensioenfonds binnen 2 jaar..hoe nu verder?

door alle omstandigheden rondom de scheiding zijn wij beiden vergeten om binnen 2 jaar onze echtscheiding aan te melden bij het pensioenfonds..inmiddels weet ik ..dat ik straks zelf mijn ex vrouw moet gaan uitbetalen over de periode van ons huwelijk..mijn vraag is..wie maakt de berekening van het juiste bedrag?..een tweede vraag is hoe gaat dat na mijn overlijden?..heeft zij dan ook nog rechten?..het is belangrijk voor mij dat zij niet de dupe wordt van de toenmalige omstandigheden waarbij aanmelding werd vergeten..wie weet raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

De brochure geeft een beschrijving van de wettelijke regeling op dit gebied - de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding - en vertelt hoe een verdeling van ouderdomspensioen tot stand komt. Pensioenverdeling kan een ingewikkelde zaak zijn. Als u er met de brochure alleen niet uitkomt kunt u het best contact opnemen met een rechtsbijstandverlener, zoals een bureau voor rechtshulp of een advocaat http://advocare.home.xs4all.nl/folder104.htm#Scheidingen vóór 1 mei 1995

Ik/wij hebben volgens mij de scheiding nooit doorgegeven, maar het ABP was er toch van op de hoogte. Informeer bij je pensioenfonds. Het ABP berekende zelf de hoogte van het bruto jaarbedrag. Ik kon kiezen of het ABP het aan mijn ex zou betalen, of dat ik dat zelf zou doen. Ik koos voor het laatste, omdat dat mij financieel beter uitkwam. Door omstandigheden ben ik een jaar te laat gaan betalen. Dat haal ik nu gewoon in. Na je overlijden kan je ex een "nabestaandenpensioen" aanvragen bij je pensioenverzekeraar. Zolang je leeft kun je nog alles regelen en bespreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100