Waarom is het bestellen van computeronderdelen via Hongkong qua verzendkosten vele malen goedkoper dan via de USA?

Uit HongKong is het doorgaans een paar dollar; uit de USA is het al gauw 20 a 30 dollar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Doordat er uit HongKong Véél méér dingen worden geexporteerd dan uit Usa, dus is dat goedkoper dan Usa, ik denk dat je zelf wel weet waarom nu ?

De verzendkosten die je noemt uit de USA zijn veelal geen echte verzendkosten, maar is verkapte winst voor de verkoper. Vooral Amerikanen hebben daar een handje van, het lijkt of het een gunst is als je als Europeaan daar wat mag kopen. Dat doen de meeste Amerikaanse bedrijven dan ook helemaal niet, die handelen niet met andere landen behalve Canada. In China hebben ze daar gelukkig helemaal geen last van.

Dat komt voornamelijk door het grote verschil in tarieven van de verschillende postdiensten. Bijvoorbeeld: Als ik een klein pakje aangetekend wil versturen naar Duitsland, kost me dat meer dan acht euro. Dat zelfde pakje aangetekend versturen van Duitsland naar Nederland kost ongeveer € 3,50. Iemand die jou iets toestuurt vanuit Hong Kong is veel goedkoper uit dan iemand die je datzelfde toestuurt vanuit de USA en zal dus ook minder verzendkosten in rekening brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100