staat ergens vast (cao) wat je krijgt als je 25 jaar bij een bedrijf in dienst bent?

Mijn vader kreeg onlangs te horen dat hij 25 jaar in dienst was. Zelf had hij dit niet zo helemaal bij gehouden en was dus aangenaam verrast. Hij kreeg een envelop met €150,- daar in. nu moet ik er bij zeggen dat het bedrijf waar hij werkt onlangs is samen gegaan c.q overgenomen door een ander bedrijf. Ik zelf vond het nogal sneu dat hij eigenlijk "maar" €150,- kreeg. Weet dat op andere bedrijven je gedeeltes van je brutto maandsalaris krijgt.
Is dit in de cao vast gelegd, of is het een aardigheidje van je baas uit blijk van waardering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk in de CAO. Wat algemeen wel vaststaat is wat je maximaal bij een dienstjubileum belastingvrij mag krijgen.

Bronnen:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache...

Dat staat idd in een cao, dus het hangt daar vanaf of die 150 euro klopt. Ben het met je eens dat het niet veel is. Meestal gaat het bij 25 jaar om een half maandsalaris. Heb link van een willekeurige cao toegevoegd

Bronnen:
http://www.fcb.nl/Content/paginas/CAO%20We...

In de CAO staat dit niet, want dit is een COLLECTIEVE arbeidsovereenkomst. Deze is dus van toepassing op een groot aantal bedrijven met een zelfde doel. Dus een metaal CAO of een banken CAO. Wat jij graag weten wilt, staat in een zogenaamde PERSONEELSGIDS. De inhoud hiervan verschilt per bedrijf. Sommige mensen krijgen bij 25 jaar niets, een ander een bloemstukje, je vader kreeg tenminst nog € 150 in een envelop. Vreemd bedrijf want dit bedrag wordt niet belast. Je trekt in je laatste zin inderdaad de juiste conclusie. Je moet het bedrag of cadeau zien als een aardigheidje van de baas, een stukje waardering.

kijk het personeelsreglement eens na hier is maandsalaris bruto - netto uitgekeerd bij 25 jr in dienst dus je vader komt er karig af

Er zijn inderdaad CAO's die hierin voorzien, d.w.z. bij een 25-jarig dienstverband een brutomaandsalaris netto uitkeren. Echter, de Belastingdienst stelt dat een werkgever dit MAG doen, d.w.z. geen CAO, geen verplichting hiertoe. Als in het arbeidscontract wordt verwezen naar een bepaalde CAO, dan zou ik het reglement even opzoeken. Bijv. op www.salaris-informatie.nl. Daar vind je vast wat je moet hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100