Hoe betrouwbaar zijn die apparaatjes in de supermarkt waarmee ze testen op vals geld ?

Mijn briefje van 5,- kwam niet door de test vanmiddag bij de C1000.
Volgens mij is het een prima briefje. Het watermerk zit er gewoon in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kennelijk helemaal niet betrouwbaar als je een echt biljet aanbiedt en ze weigeren het... Maar ja het is de C1000...

Het testertje test niet op het watermerk, maar op UV-reflecties. Bied hem nog eens aan in een andere winkel, zeg er maar eerlijk bij dat je twijfelt aan het biljet. Als dat weer misgaat, dan wordt je biljet verdacht.

Het watermerk is maar één van de kenmerken, en niet eens het moeilijkst om na te maken. Als ik jou was, zou ik met je briefje even naar binnen lopen bij een bank. In ieder geval niet nog eens proberen om ermee te betalen, daar kun je mee in de problemen komen als uitkomt dat je al wist dat het een verdacht biljet was. Juist ook bij die kleine coupures komen vervalsingen voor. Ik ben zelfs wel eens een valse twee-euromunt tegengekomen toen ik nog in een winkel werkte.

Ik heb in de winkel een apparaatje dat test op 5 echtheidskenmerken, schijnt zeer betrouwbaar te zijn. Dus het is even de vraag wat de in de desbetreffende supermarkt voor apparaten hebben.

Niet, als het lampje rood is door ze het nogmaals doorheen halen, totdat hij groen is. Als hij groen aangeeft bij de eerste keer, stoppen ze met testen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100