Waarom wordt geld niet afgerond met pinnen?

Eigelijk is het heel oneerlijk als je contant betaald word het afgerond op 5 cent en met pinnen word niks afgerond, want na een jaar scheelt het toch aardig veel geld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doppie Livery stelt een vraag over de door hem veronderstelde maar niet aangetoonde oneerlijkheid van zijn misvatting. Als je met 1 en 2 cent munten werkt dan heb je dus 2 extra soorten munten nodig. De Nederlandse kruideniers hebben isets hierop bedacht waardoor je minder lang bij de kassa bezig bent. Bij pinnen hoeft er niet afgerond te worden want dat draagt niets bij aan de snelheid van afrekenen. NB Als je boodschappen bij Aldi doet dan wordt er ook contant tot op de cent afgerekend.

Omdat je op je pin gewoon geld heb staan wat makkelijk eraf gehaald kan worden het afronden is bedacht om niet meer met dat gehannis 1 of 2 centen te geven En waarom scheelt het geld als het 13.42 is word het toch naar beneden afgerond

Omdat de 1 en 2 cent muntstukken bijna niet meer worden gebruikt in winkels, omdat dat gewoon te onhandig bleek in de praktijk. Maar je vergeet 1 ding: ze ronden het naar boven af bij bijvoorbeeld 1.98, maar bij 1.96 ronden ze het naar beneden af als je contant betaald. Geld wordt dus niet afgerond met pinnen omdat je daar wel het eigenlijke bedrag kunt betalen.

als ze het af zouden ronden kan het ook naar beneden afgerond worden dus zou dat dan ook niet eerlijk zijn? centen zitten niet meer in de kassalade in de meeste winkels, maar banken werken er nog wel meer dus er is geen reden om het niet af te ronden. daarbij is het niet mogelijk om NIET af te ronden. ze zouden dit op elk product moeten doen ipv pas aan het einde van het optelsommetje. (moet je dan eens kijken wat het je kan schelen in je voordeel of nadeel op jaarbasis) ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100