Zijn ouders finacieel verplicht tot 21e jaar van een kind?

De toelichting van je vraag was: "Onze dochter van 18 is weer gestopt met haar SJd opleiding en doet op dit moment helemaal niets (is dus ook niet in het bezit van een diploma), geen werk of wat dan ook, ze maakt ook geen aanstalten om werk te gaan zoeken.
Nu is haar redenering (na diverse malen/maanden door ons als ouders gezegd te hebben om een baan te gaan zoeken) waarom moet ik gaan werken, jullie zijn finacieel verantwoordelijk voor mij tot mijn 21e.
Tevens gaf zij aan dat zij recht zou hebben op een bijstandsuitkering?, wij dachten dat de wet zo veranderd was dat je geen recht op een uitkering had tot je 23e zonder minimaal een MBO diploma?
Ik heb even gezocht op het internet en kwam inderdaad tegen dat dit waar is, ouders die finacieel verantwoordelijk zijn voor een kind tot de 21e, maar het moet toch niet zo zijn, dat als een kind van 18 niet wil gaan werken en dus niet voor haar eigen inkomen wil gaan zorgen, wij haar rekeningen e.d. moeten gaan betalen?
Denk aan ziekenfonds, bestellingen bij H&M e.d. deze rekeningen kan zij dus niet betalen, maar er wordt wel geld uitgegeven die ze niet heeft.
Zo krom zit de nederlandse wet toch niet in elkaar?

Nu zal er ook wel gedacht worden wat zijn dit voor ouders?, maar ik kan ook al zeggen dat wij al jaren dit soort problemen hebben met onze dochter, en al jaren hier zorgen (en hulp bij gehad) om hebben.

Hopelijk is er iemand die ons verder kan helpen.

Groeten,
Richard"

Weet jij het antwoord?

/2500

het is toch van de gekke, niet willen werken en de rekeningen bij de ouders neerleggen. alleen te eten en te drinken geven, maar jullie hoeven niet voor madam haar verdere kosten krom te liggen. stuur haar voor haar kleding maar naar de kringloop, en betaal geen rekeningen meer voor haar mobiel en andere luxe dingen. niet werken, dan maar overleven, dat is mijn motto, als ze echt niet kunnen, dan is het anders, maar dit is luiheid, en maar denken dat het vanzelf aan komt waaien. jullie werken naar ik aanneem voor jullie onderhoud, dus jullie hebben daar geld voor, en zij heeft/wil geen werk, dan heeft ze geen geld, en kan ze ook niets uitgeven, simpel zat. laat ze deze, en bovenstaande antwoorden maar eens lezen, misschien dat er bij haar een lampje gaat branden. sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100