Zit er een limiet aan het aantal postzegels op een te verzenden pakketje?

Ik heb nog een hele verzameling fl. 0,80 postzegels thuis en ik ben van plan deze te gebruiken op een te verzenden pakket voor een verzendwaarde €35,60 (aangetekend pakket wereld). Omgerekend zou ik dan voor fl. 78,46 aan zegels erop kunnen plakken. In mijn geval zou dit betekenen dat ik er bijna 100 zegeltjes op dien te plakken. Daarom mijn vraag: zit er een limiet op het aantal zegeltjes dat ik op mijn pakket kan plakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja zeker dat kan, zie de bronnen. Zelf ontvang ik geregeld boekenpakketten van antiquairs die datzelfde doen. Wel kan het zijn dat je pakket wat langer onderweg is. http://financieel.infonu.nl/geld/79747-verstuur-je-post-goedkoop-met-oude-postzegels.html http://www.xead.nl/gebruik-oude-gulden-postzegels-op-je-brief-of-ansichtkaart

Helaas mag een internationaal pakket mag niet met gewone postzegels gefrankeerd worden. Dit moet op het postkantoor met een frankeerzegel op het postkantoor of met een frankeermachine. Dat geldt overigens ook voor verzending van pakketten binnen Nederland. Daar zijn speciale pakketzegels voor (of online verzendklaar maken). Toegevoegd na 2 uur: Op onderstaande links nog klikken op het tabblad "Hoe werkt het" . (een directe link kon ik dus niet plaatsen, had ik even niet aan gedacht) Bij internationale zendingen zie je dan staan: Een internationaal pakket kunt u nooit frankeren met postzegels of prepaidzegels. Frankeer uw pakket met een frankeermachine (0-20 kg), of maak gebruik van een frankeerzegel op het Postkantoor (0-30 kg). Wanneer u een pakket met de frankeermachine frankeert, moet u zelf een verzenddocument of douanedocument toevoegen. Vergeet dan niet het verzendbewijs te bewaren voor uw eigen administratie. Bij nationale pakketten: Online verzendservice Maak uw pakket snel en eenvoudig verzendklaar en frankeer het pakket vanachter uw computer. en Pakketzegels kopen De pakketzegels voor het versturen van een Pakket zijn verkrijgbaar op een Postkantoor, maar u kunt de pakketzegels ook online bestellen.

Bronnen:
http://www.postnl.nl/voorthuis/pakketten/p...
http://www.postnl.nl/voorthuis/pakketten/pakket/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100