Wat zijn de verschillen in de werkplekinrichting voor een linkshandige en een rechtshandige gebruiker?

Wat zijn de verschillen in de werkplekinrichting voor een linkshandige en een rechtshandige gebruiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er wordt geen rekening mee gehouden door de werkgever. Een linkshandig persoon zal de telefoon aan de linkerkant zetten ipv rechts. Ook andere spullen, zoals pennenbakje, zullen aan de linkerkant geplaatst worden. De meeste linkshandigen hebben wb computermuis geleerd om deze rechts te bedienen, dus dat staat gewoon rechts. Ow, en het ladekastje hebben wij liever ook links.

ik ben rechtshandig. mijn telefoon staat links (rechterhand vrij om te schrijven) muis ligt links (ooit rsi verschijnselen gehad) maar de knoppen staan wel op 'rechtshandig' ladenblok staat links, maar dat is handiger vanwege de ruimte. andere zaken (pennenbakje enzo) zwerven over mijn bureau en hebben geen vaste plek. concluderend: er is niet zo iets als een 'linkhandige' werkplek. Pas op voor ergonomen die zeggen dat er een (1) ideale werkhouding is. Een mens is niet gebouwd om lang in dezelfde houding te zitten of te staan, maar om te bewegen. Dus: wissel van houding, stoelhoogte, muishand, en loop regelmatig naar de koffiemachine...

Voor linkshandigen hoeft niks anders ingericht te worden, alleen sommige gebruiksartikelen zijn wel handig als je links ben. Denk hierbij bijv. aan een schaar, maar dit als je hem vaak gebruikt, een enkel dingetje knippen voel je niet.

Ik ben linkshandig, maar doe veel rechts. Zo bedien ik de muis met de rechterhand. Schrijven doe ik echter echt links.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100