Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je (in Haarlem) een bedrijfspand verbouwd naar een woonhuis, krijg je dan subsidie?

Het bestemmingsplan laat dat toe.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat zou best eens zo kunnen zijn. Veel gemeenten stimuleren het omzetten van bedrijfsruimten, en of kantoren naar een woonfunctie, en dan vooral in de wijken die grenzen aan het centrum van de stad.

Dat zal je ook niet verbazen, en het feit dat het bestemmingsplan dat toelaat, zegt natuurlijk ook wel iets. Gemeenten willen graag dat in het centrum en de directe omgeving, zoveel mogelijk wordt gewoond, om te voorkomen dat 's avonds de boel verandert in een spookstad.

Het beleid, en de eventueel daarbij horende subsidies verschillen per gemeente. De beste manier om er achter te komen is contact op te nemen met de gemeente Haarlem. Als je belt, vraag dan naar een of andere dienst als bouw- en woningtoezicht. Misschien ben je daar niet direct aan het juiste adres, maar ze kunnen je vast verder helpen.

Kijk ook even op de site van de gemeente Haarlem. Misschien kun je via internet met de link "omgevingsloket" ook veel verder komen. Succes met de verbouwing!

http://www.haarlem.nl/home/
http://www.haarlem.nl/digitaal-loket/bouwen-en-wonen/
http://www.haarlem.nl/haarlem-a-z/bouwenverbouwen/per-1-okt-2010-de-omgevingsvergunning/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een buro voor rechtshulp kan je mogelijk bij deze vraag helpen.Via http://www.google.nl is er wel een te vinden vlakbij jou (of in jou) woonplaats.
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding