Waar ga jij met je spaargeld heen nu de rentes zo laag zijn?

De spaarrente is de afgelopen maanden drastisch gekeldert. Nu loopt binnekort een termijndeposito van mij af, en ik vraag me af wat ik ermee ga doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De inflatie is achterlijk hoog. Veel hoger dan het CBS en de banken doen voorkomen. Ze stellen het algoritme waarmee ze de inflatie 'uitrekenen' steeds bij. Als bepaalde producten te snel duurder worden, gaan ze andere producten meten. Zo wordt vlees bijvoorbeeld niet mee gerekend. Dingen die ze wel mee rekenen, zijn producten die goedkoper worden (goedkope electronica zooi die voor een paar cent in China wordt geassembleerd). Zo is onze eigenlijke inflatie geen 2 procent, maar eerder 8 a 10 procent per jaar. Geld wordt dus minder waard over tijd, en dat gaat harder dan rente die je op een spaarrekening zou krijgen. Investeren in deze tijden is ook niet echt een veilig idee. Als het om veel geld gaat: Steek het in iets dat waarde vast is. Goud en olie zijn dingen waarvan je toch wel heel zeker weet dat het harder in waarde groeit dan spaargeld. Of uitgeven. Investeren in jezelf. (-:

Mij maakt de rente niet zoveel uit over mijn spaargeld! De rente over 0,0 is altijd 0,0!

Je kunt kijken naar de AEX spaarrekening van ABN Amro, of gaan beleggen. Van de ABN Amro-site: Als u op zoek bent naar een nóg hogere rente, dan is AEX-sparen iets voor u. De rente is afhankelijk van de stijging van de AEX en kan oplopen tot maar liefst 7,00%. Daalt de AEX-index? Dan ontvangt u geen rente, maar uw inleg is gegarandeerd. Uw geld staat vast voor een periode van zes maanden.

Als je het geld niet direct nodig hebt,zou je het opnieuw in deposito kunnen geven.

Sparen is slecht voor de economie. Investeren dus!

Koop er aandelen van...heb ik ook gedaan!

uitgeven.... Dat lever het beste en snelste rendement (lol namelijk) en risicoloos , niemand dneemt je de ervaring meer af:) Sparen is uitgesteld consumeren. dus als het uitstellen niks oplevert, consumeren dan maar:)

Laat je goed informeren, kijk bijvoorbeeld op onderstaande website. Zij geven een onafhankelijk advies. Je kunt er uitleg krijgen, maar ook producten vergelijken. (td) Toegevoegd na 33 seconden: Kijk bij Sparen.

Bronnen:
http://consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/G...

Ik biedt deze week op een veiling in Frankrijk op een leuk huisje. Een beetje opknappen en dan verkopen. Verdient beter dan de interest bij een bank. Je moet wat en wie niet sterk is moet slim zijn.