Hoe kan je het beste economie leren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoek de diagnostische toets in je boek op en maak die. Bekijk je fouten en oefen nog wat extra. Als je geen d-toets hebt kun je de oefenopgaven nog een x maken. Voordat je begint aan de oefenopgaven of d-toets; zorg dat je de theorie goed hebt geleerd. En kijk daarna of je deze ook goed hebt toegepast.

Door het eerste te lezen, samenvatting maken, daarna opzeggen en daarna is het best dat je iemand (mama, papa, broer, zus,... wie dan ook) vraagt om je op te vragen. En als herhaling kan je het nog een paar keer na lezen. (Dit doe ik bij elke toets en ik sta gemiddeld wel redelijk hoog) Toegevoegd na 1 minuut: Eerst*

idd samenvatten, wat bij mij goed helpt is het aan iemand anders uitleggen, die moet dan ook vragen blijven stellen, zo denk je er echt goed overna.

Door de begrippen vaak te lezen en bespreken/laten overhoren. De formules toepassen op vragen uit boeken/toetsen en zelf bedachte berekeningen. Door deze veel toe te passen ga je het begrijpen en wordt het eenvoudig bij alle soortgelijke opgaven toe t er passen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100