Een zzp'er heeft ons huis op geschilderd voor een vaste prijs. Zijn rekening valt nu hoger uit. Wat te doen?

We hadden een mondelinge afspraak met hem. Welk recht hebben wij nog? Moeten we zijn rekening betalen of wat we met hem mondeling hadden afgesproken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een ongevoelig type bent dan houd je je aan de afspraak. Als je een reeel type bent ga je aan de tafel zitten met een kop koffie en vraag je de schilder waarom de rekening duurder is geworden. Als hij acceptabele argumenten heeft geef je hem de helft van de meerprijs. Let wel: als je een deal maakt moeten alle twee de partijen tevreden naar huis gaan.

Als jij met hem een vaste prijs hebt afgesproken en hij heeft gezegd dat hij het daarvoor zou doen is er een overeenkomst tot stand gekomen ( juridisch). De schilder zou dan voor de afgesproken prijs het werk moeten leveren.

Afspraak is afspraak. Maar was er een afspraak? Je zegt dat het een mondelinge afspraak was, maar ervaarde hij dat ook zo? Kan goed dat hij een "prijsindicatie" heeft afgegeven. Er is pas een overeenkomst, als beide partijen die mening hebben. Is er, behalve de prijsafspraak ook een uurtarief op tafel gekomen? Dan zal hij een indicatie hebben gegeven. Sowieso heb je het moeilijk, want er is niets op papier gezet. Ik zou zeggen, betaal wat jij denkt dat afgesproken is en dan zie je wel verder. Ik heb dit ook meegemaakt toen ik een EPA kreeg. Telefonisch € 75 overeengekomen, kreeg de rekening, toen was het ineens 75 ex BTW. Dit is normaal in de business to business, maar niet bij particulieren, dus ik heb niet meer betaald dan € 75.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100