Kan een bank je studieschuld opvragen?

Ik weet dat je studieschuld (nog) niet bij BKR geregistreerd staat. Maar de bank vraagt toch om de studieschuld. Ik ben bang dat ik hierdoor geen lening kan krijgen. Kan een bank dit ergens opvragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan ik als student een bkr notering krijgen als ik gebruik maak v/e minikrediet bij de bank en te vaak mijn limiet overschrijd? Helaas weten wij daar nog niet het fijne van. Informeert u bij de bank. Het hangt er namelijk ook van af bij welke bank u gesetteld bent en of u een studentenrekening hebt of niet. Wij doen ons best om dit zo snel mogelijk beantwoord te krijgen. Komt u daarom een volgende keer weer terug op onze site en kijkt u ondertussen bij onze linkjes op de site. Inmiddels is de IB-groep veranderd in Dienst Uitvoering Onderwijs. De IB-groep is gefuseerd met het CFI. In dit artikel over het BKR en studieschuld, hanteren wij echter ook de oude naam, omdat is gebleken dat daar veel studenten en oud-studenten hiermee blijven zoeken. groet

Bronnen:
http://bkrlenen.com/negatief-bkr-en-studie...

Ik denk dat dit hetzelfde werkt als bij aanvraag van een hypotheek. In de bron een link naar een stuk mbt studieschuld en hypotheek krijgen.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/hypotheek/8030...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100