Ik heb een lening bij dsb,als ze failliet gaan hoef ik dan niets meer terug te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En Sinterklaas bestaat ook. Dream on, helaas blijven de schulden wel staan (ze hebben immers ook geld nodig om al het geld weer terug te betalen aan mensen die daar geld op de rekening hadden staan).

Bij een faillissement treedt altijd een curator op die voor de schuldeisers probeert de schade te beperken. Hij zal de vordering van de bank op jou vast niet overslaan en een regeling met je treffen.

Juist dat is het probleem van DSB, leningen aan nietwetende mensen afsluiten. Beetje raar dat je dit niet weet, iets te snel een nieuwe keuken besteld? Maar nee, je moet gewoon doorbetalen.

Wanneer het daadwerkelijk zover komt dat de DSB Bank failliet gaat dan zal de curator jouw lening ongetwijfelt niet overslaan. Ik weet niet, of je weet wie de schuldeisers van de DSB Bank zijn? Maar dit zijn ING, Rabobank, ABN-AMRO, Fortis en SNS-Bank met een totale claim van 1 miljard euro. Dus dan kun je er rekening mee houden dat de curator iedere cent bij en uit DSB Bank zal halen. En daar hoort jouw lening ook bij...

Je zal je lening altijd terug moeten betalen. Maar dat hoeft niet ineens in 1x. De leningen/hypotheken die aan gegaan zijn, zijn afspraak dmv een contract. De curator zal deze 'contracten' te koop aanbieden aan de hoogste bieder. Die zal zich dan ook aan het 'contract' moeten houden. Dwz dat je de rente en aflossing betaald zoals je met DSB heb afgesproken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100