Geen schone lei, hoe moet ik dit aanpakken?

Zoals men weet dien je om in de wsnp toegelaten te worden een recente schuldenlijst op te maken. Dat heb ik gedaan en kwam op +/- € 100.000. en werd toegelaten. Nu bleek tot mijn verbazing dat het totaalbedrag € 40.000 lager te liggen dan ik had berekend.
Dat was een meevaller dacht ik en meerdere..
Door fouten en nalatigheid van beide partijen (ik en bewindvoerder) heb ik na 3 jaar geen schone lei gekregen.
In het eindverslag van bewindvoerder stond nog steeds hetzelfde bedrag als waarmee ik de schuldsanering begon. € 58.000 en mijn aflossing in 3 jaar was ongeveer € 25.000 dus had daar 'vrede' mee.
Zelfs na het vonnis bleek alles hetzelfde te zijn een aantal weken later.
4 weken na het vonnis was er een soort verificatievergadering en plots staat die € 40.000 er weer bij. Terwijl dat bedrag bij toelating er totaal niet in voor kwam. Zelfs niet in tussen rapporten.
Is dit op een of andere manier aan te pakken want nu lijkt het dat alles niet eerlijk verlopen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik werk in deze branche en spreek dus uit ervaring. Wanneer je in de WSNP zit zijn er een aantal verplichtingen waar je je aan moet houden om de schone lei te verdienen. - Je moet je inspannen om zoveel mogelijk inkomsten te krijgen om de schulden af te lossen. Dus solliciteren of fulltime werken. Tenzij je arbeidsongeschikt bent. - Je moet de bewindvoerder actief informeren over al je financien. Dus salarisstroken, belastingpapieren, bankafschriften, huurspecificaties, vaste lasten, erfenissen, tweede huisje in Frankrijk.... Jij verzint het - de bewindvoerder moet het weten. - Je hebt een afdracht verplichting. Al het inkomen boven je VTLB moet naar de boedel. Alle tegoeden die zijn ontstaan voor datum toelating moeten ook naar de boedel. De hoogte van de schuld en de mate waarop u aflost zijn niet relevant voor het verkrijgen van de schone lei. Of je dus met 100.000 schuld wordt toegelaten of met 58.000 maakt niets uit. Ik heb zaken meegemaakt waarin iemand € 0,- kon aflossen en toch de schone lei heeft gekregen. Die persoon hield zich namelijk keurig aan alle genoemde eisen. U heeft de schone lei niet gekregen. Dat is heel erg vervelend want dat betekent dat alle schuldeisers zich nu weer bij u melden. Met de oude schuld - verhoogd met 3 jaar rente. Wat kunt u nu nog doen? Ga in hoger beroep en vecht het besluit van de rechter-commissaris aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100