Moet je altijd bij een nieuwe werkgever een jaaropgaaf of laatste loonstrookje inleveren? Welke gegevens gebruiken zij en wat doen zij daar mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor je hoeft dat niet altijd in te leveren. Ze zullen hier om kunnen vragen als je in onderhandeling bent over je salaris bijvoorbeeld. Zo kunnen zij controleren of het klopt wat je zegt wat je bij je vorige werkgever hebt verdient bijvoorbeeld

Ik zou het overigens weigeren. Ik vind dat ze daar niets mee te maken hebben. Ze moeten zelf maar opmaken uit het cv en de gesprekken of jij het gevraagde salaris waard bent of niet.

Neen. In principe mag er een nieuwe werkgever er zelfs niet om vragen, dat is privacy gevoelige informatie.

Nee dat hoeft niet. Maar ja, het is wel een dilemma: tegenwoordig liggen de banen nu ook weer niet voor het oprapen natuurlijk. En tja: indien je de opgave niet geeft, kiezen ze dan voor iemand anders... Eigenlijk zouden ze moeten denken: hoeveel hebben we ervoor over dat iemand deze taak gaat doen. Maar ja.

Nee je hoeft dit niet te geven. Natuurlijk mogen ze er om vragen (ze kunnen het altijd proberen), en natuurlijk doen veel mensen het omdat ze bang zijn om de bana niet te krijgen. Al vind ik het niet zo netjes van de nieuwe werkgever. Overigens kun je misschien vragen wat ze graag willen weten van die opgaaf en dan een kopie ervan maken en met zwarte marker alle andere dingen doorstrepen en weer ene kopie maken. Dan kunnen ze de rest van de informatie die ze niet hoeven te zien ook niet zien.

Nee. Dat hoeft niet. Vaak willen ze je laatstverdiende loon weten om jouw nieuwe salaris te bepalen. Maar laatsverdiend loon is helemaal niet relevant, want je gaat tenslotte een NIEUWE baan beginnen.

Nee, er is geen wettelijke plicht om deze gegevens aan je nieuwe werkgever ter beschikking te stellen. Hij doet dit alleen maar om te zorgen dat hij niet teveel salaris aan jou gaat betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100