Waar slaat de c&a tax-free reclame op?

Je krijgt 19% korting maar dat is toch iets anders dan zonder belasting? Mogen ze dat wel zeggen dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is de BTW die je normal wel betaalt maar bij deze reclame niet en dat is wel belasting want BTW betekent Belasting Toegevoegde Waarde.

zij betalen dan de belasting voor je, dus is het voor jou zonder belasting

Voor de klant lijkt het "tax-free", maar hij/zij krijgt gewoon 19% korting op de aankoop en C&A moet natuurlijk gewoon BTW betalen over alles wat ze verkopen tegen welke prijs dan ook. De Mediamarkt doet dit marketing-trucje ook wel eens. Blijkbaar worden ze niet op de vingers getikt wegens misleidende reclame-terminologie (Wat dat is het uiteindelijk wel, maar zal de klant ws weinig interesseren). Toegevoegd na 4 minuten: correctie: "BTW betalen" moet uiteraard "BTW afdragen" zijn.

Het is inderdaad misleidend, want in feite betalen zij helemaal niet die 19% btw die jij als korting hebt gekregen. Stel, jouw kleding kost 100,00 euro inclusief btw. Jij krijgt 19% korting onder het mom dat zij de btw voor je betalen. Die kleding kost jou dan 84,00 euro, dat is een korting van 16,00 euro Zij hoeven echter alleen maar btw af te dragen over het verkoopbedrag wat jij aan hun betaald hebt, en dat is 19% van 84,00 euro = 13,40 euro. Het maakt op zich voor de klant niets uit want die weet gewoon dat ze 19% korting krijgen en gaan daar mee akkoord, maar dat zij dit als btw voor je betalen is dus niet waar. Mediamarkt heeft hier ook regelmatig een handje van. Toegevoegd na 2 minuten: Van die 16,00 euro korting die jij krijgt verdwijnt er dus alsnog 2,60 euro in eigen kassa.

Het is dubbele misleiding, je krijgt namelijk helemaal geen 19% korting maar 16%. Voorbeeld: in plaats van 100 euro betaal je 84,03. Dat is 16% korting. Lijkt onlogisch, maar de btw binnen die 100 euro is ongeveer 16 euro en geen 19. Kijk maar: 84,03 ex btw, daar komt 19% btw over dat is 19%*84,03 = 15,97. Totaal 100 euro. Als je wilt weten wat een bedrag zonder de btw is moet je delen door 1,19. (100/1,19 = 84,03).

De belasting word uiteraard wel betaald, maar dat doet de c&a voor de klant. Dit geen 19 procent meer (zie antw. Hierboven)

zij geven 19% korting (wat goed is voor ons klanten). dat is meer dan de btw dat normaal wordt betaald door c&a omdat de korting is op de bedrag met btw al inclusief (wat goed is voor ons klanten), maar zij doen waarschijnlijk om de korting gelijk aan de bekende btw %. ik vind het een leuke actie! proficiat c&a!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100