Is er een mogelijkheid dat er een wereldwijde valuta komt? dat bijv iedereen met de dollar moet betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarschijnlijker is het dat er een "overkoepelende" valuta komt waar je overall mee kunt betalen maar wel met een wisselkoers van de lokale valuta. Iets wat voor de Euro ook veel beter was geweest dan hadden we nu een hoop problemen minder. Voorbeeld; Als het vroeger slecht ging met de economie van een land zakte hun valuta in waarde waardoor het voor andere landen interessanter om er te investeren waardoor de economie van dat land weer opbloeide (win win situatie) Nu gaat het slecht met een land (bijv. Griekenland) en moet er alleen maar geld heen en schiet voorlopig niemand er iets mee op.

Theoretisch is dat mogelijk, hoewel het dan waarschijnlijk de Chinese yuan wordt. Maar er staan veel praktische dingen in de weg, dus voorlopiggebeurt dat niet.

Er zijn geruchten dat illuminatie een nieuwe valuta op de markt wil brengen, dat over de hele wereld. Maar of dit ooit werkelijk zal gebeuren is de vraag. Ik denk niet dat overal op wereld een zelfde betaalmiddel zal zijn omdat de economie dan een zware schade zal leveren bijvoorbeeld 100 Japanse yen is hier maar paar euro. Als we nou dezelfde betaalmiddel zouden gebruiken dan zullen hun aandelen bijna net duur worden als die van ons

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100