Mogen kappers hun werk doen als ze verkouden zijn?

Ik heb laatst mijn haartjes laten knippen door een snotterige kapster en nu ben ik zelf verkouden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Anders zou iedereen die een beroep uitoefent waarbij enig contact met klanten voorkomt meteen dagen thuis moeten blijven om eventuele besmettingen te voorkomen. Bij zoiets 'onschuldigs' als een verkoudheid is dat niet noodzakelijk. Pas als het om ernstigere ziektes gaat moet je contact met anderen vermijden, maar dat meldt de dokter dan wel.

Die kapster kan het toch ook niet helpen dat jij een slechte weerstand hebt. Als men verantwoordelijk zou zijn voor andermans weerstand dan kan half Nederland wel thuisblijven met een natte neus.

Uiteraard, zou toch van de zotte zijn als mensen thuisblijven van hun werk ivm een verkoudheid. Overigens is het maar de vraag of jij die verkoudheid van de kapster heb opgelopen, kan nog op duizenden andere manieren.

hier zijn geen regels voor, het antwoord is dus ja. Persoonlijk vind ik dat wanneer iemand verkouden is lekker thuis moet blijven, ze steken alleen maar anderen aan en sommige wassen hun handen ook niet goed en staan daarna vrolijk je hand te schudden of je brood te smeren Toegevoegd na 21 minuten: Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood[1][2]. Slachtoffers vallen vooral in de risicogroepen: ouderen (ca. 90% van de sterfgevallen is 65 jaar of ouder) en personen met een chronische aandoening (bijvoorbeeld diabetes mellitus, hart- en longaandoeningen)[2].

Bronnen:
wiki

In deze tijd van het jaar wemelt het van de verkoudheidsvirussen. Had je het virus niet van de kapster opgelopen (Als dat al zo is), dan had je hem wel ergens anders opgedaan. Bovendien kan zo nu en dan een verkoudheidje helemaal geen kwaad hoor. Komt ook weer ten goede aan je weerstand. Lijkt me helemaal niet goed om krampachtig te voorkomen dat je een verkoudheid oploopt. Verkoudheid op zich vind ik ook zeker geen reden om je ziek te melden, tenzij je je daarbij ook echt hondsberoerd voelt en je echt niet in staat bent om te werken. Zolang de kapster nog in staat is om goed knipwerk af te leveren, kan ze gewoon haar werk doen. Je kan het ook omdraaien: Mag een kapster een verkouden klant wel knippen? Zij zit toch ook niet te wachten op een verkoudheid?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100