kan je een acceptgiro ook naar je bank brengen?

Ik zit net op kamers en ik heb een acceptgiro binnen gekregen. Nu heb ik ondertussen uitgevogeld hoe ik het moet invullen, maar daarna moet je het opsturen naar de bank. De bank is voor mij om de hoek, dus kan ik hem dan ook gewoon naar de bank brengen? En moet dat bij je eigen bank of maakt dat niet uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, die kan je bij de meeste banken ook afgeven of in een brievenbus gooien. Dat moet dan wel je eigen (soort) bank zijn, een ander filiaal is naar mijn weten geen probleem.

Je kunt 'm in de brievenbus van de bank gooien voor betaalopdrachten. Het strookje (de souche) kun je eraf scheuren voor de eigen administratie. Volgens mij moet het wel je eigen bank zijn maar zeker weten doe ik dat niet. Nog ouderwetser: je gaat naar het loket met de complete acceptgirokaart. Je stort het bedrag dat je moet betalen. De baliemedewerker stempelt hierna het strookje af als bewjis van betaling. Zo kunnen ook degenen die geen bankrekening hebben (maar wel contant geld) betalen. Als je internetbankieren hebt, kun je het bedrag natuurlijk gewoon overmaken, waarbij je de gegevens overneemt die op de acceptgiro staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100